Vezi aici cine sunt favoriţii la Oscar 2009

  In acest an, gala de decernare a premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 81-a ediţie, va avea loc la Teatrul Kodak din Los Angeles, o sală cu 3.400 de locuri.

 

Gazda de anul acesta a galei va fi actorul australian Hugh Jackman, cunoscut în special pentru rolurile din „Prestige”, „Van Helsing” şi „X-Men”.

Deşi la ceremonia de duminică vor fi decernate premii la 24 de categorii, Academia are pregătite 50, pentru eventualitatea în care fiecare categorie va avea mai mult de un câştigător.

Pelicula cu cele mai multe nominalizări la Oscar, 13 dintre cele 24 de categorii, „The Curious Case of Benjamin Button” (Strania poveste a lui Benjamin Button) este printre favorite în cursa pentru Cel mai Bun Film şi Cel mai Bun Regizor. O urmează imediat producţia britanicului Danny Boyle, „Slumdog Millionaire”, cu doar 10 nominalizări, dar cu şanse egale la cele două categorii importante.

Povestea vagabondului din mahalalele Mumbaiului poate să-i aducă lui Boyle Oscarul pentru Cel mai Bun Film, dar şi trofeul pentru Cel mai Bun Regizor.

Un alt film în competiţie, de această dată la alte patru Oscaruri râvnite este „Doubt”. Pelicula reuneşte patru dintre nominalizaţii la categoriile celor mai buni actori şi actriţe în rol principal şi secundar: Meryl Streep, Viola Davis, Philip Seymour Hoffman şi Amy Adams.

Cea mai probabilă adversară pentru Meryl Streep la titlul pentru Cea mai Bună Actriţă în Rol Principal este mai tânăra Kate Winslet, pentru rolul din „The Reader”.

De cealaltă parte, Mickey Rourke, într-o revenire spectaculoasă cu rolul din „The Wrestler”, Frank Langella pentru „Frost/Nixon”, Brad Pitt pentru întruchiparea lui Benjamin Button şi Sean Penn pentru controversatul rol din „Milk” sunt în egală măsură favoriţi la Oscarul pentru Cel mai Bun Actor într-un Rol Principal.

Un alt Oscar aşteptat este cel pentru Cel mai Bun Film Animat. Anul acesta, trei titluri intră în competiţie, „Bolt”, „Kung Fu Panda” şi „Wall-E” care porneşte în cursă ca favorit.

 

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu