Conform proiectul noului cod penal, aprobat de guvern la data de 25 februarie 2009, incestul şi prostituţia nu vor mai fi considerate infracţiuni

În pofida atitudinii tradiţionale de femeie, în Evul Mediu prostituţia era răspândită atât în Moldova, cât şi în Ţara Românească. În vremea lui Vodă Caragea, la Bucureşti, numărul de prostituate, denumite kiramale şi talanite,

era atât de mare încât i s-a sugerat domnitorului să impună taxe speciale pe „comerţul” practicat de ele, ceea ce i-a adus venituri însemnate. Odată cu răspândirea prostituţiei au luat o largă amploare şi bolile, din care sifilisul a avut efecte devastatoare, fapt remarcat şi de medicii români în perioada de dezvoltare a igienei şi medicinei publice. Prostituţia de tip instituţionalizat, sub forma caselor de toleranţă, a cunoscut o mare înflorire, mai ales în perioada interbelică, „emblema” ei reprezentând-o celebra „Cruce de Piatră” din cartierul Dudeşti, segregată de alte zone ale Bucureştiului prin tradiţionalul „felinar roşu”. În cadrul ei lucrau târfele cu conduită, înregistrate legal la poliţie şi examinate periodic medical. Încăperile erau sordide, iar condiţiile igienice dintre cele mai proaste. Totuşi, o mare parte din bucureştenii vârstnici îşi amintesc şi astăzi cu „nostalgie” de acest loc, în care au avut pentru prima dată o legătură sexuală cu o femeie, care i-a iniţiat în primele taine ale erotismului.

Statul tolerează, dar nu face trotuarul

Alături de prostituţia tolerată de stat, prostituţia de stradă, ocazională sau sistematică şi fără autorizaţie era extrem de răspândită în Capitală şi în alte oraşe ale ţării. Regimul comunist, prin rigorile sale impuse de „morala de tip nou”, a pus capăt prostituţiei legalizate, dar n-a putut împiedica practicarea ei. Date fiind privaţiunile materiale şi tentaţiile oferite de această profesie, numeroase tinere practicau prostituţia, în restaurante, baruri şi hoteluri de lux, văzând în acest fel singurul mod de a câştiga avantaje materiale substanţiale, eventual o ofertă de căsătorie. Alteori chiar organele de represiune stimulau prostituţia, utilizând-o în scopuri politice, cooperând cu profesionistele pentru a obţine informaţii despre străini.

Damele postcomuniste

După decembrie 1989, prostituţia a ieşit din relativul ei anonimat şi din semiclandestinitatea ei, pentru a cunoaşte o largă expansiune. Dincolo de propria opţiune a unor prostituate exersate sau ocazionale de a practica această ocupaţie în Turcia şi Japonia sau mai nou în Italia şi Spania, a apărut o adevărată „industrie a sexului”. Alteori prostituţia este patronată de aşa-zisele agenţii matrimoniale care nu sunt altceva decât bordeluri care se eschivează de la lege, a căror cunoştinţă este mediată de patron, care îşi asumă rolul de proxenet. O categorie aparte de prostituate pentru cazul României o reprezintă cele care îşi desfăşoară activitatea în zonele de parcare, special amenajate de-a lungul unor şosele principale, pentru TIR-urile conduse de şoferii străini, în special turci. O parte importantă dintre aceste parcări nu duc lipsă de aceste prostituate, cum este de exemplu cazul zonei care leagă Râmnicu Vâlcea de Staţiunea Călimăneşti. Prostituţia juvenilă este de asemenea extrem de răspândită în România, „copiii străzii” furnizând un veritabil „debuşeu” atât pentru pedofilii români, cât şi pentru cei străini. Pe de altă parte, în traficul cu carne vie sunt incluşi şi copiii. O serie de cazuri de adopţie din anii trecuţi, în condiţiile existenţei unei legislaţii deficitare, nu erau altceva decât forme disimulate de recrutare pentru prostituţie.

Legală sau ilegală, prostituţia tot funcţionează – diferă doar contextul

În martie 1996 au fost adoptate modificări şi completări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea delictelor de prostituţie şi proxenetism, separat de Codul Penal şi Codul de Procedură, adoptate de Senat, dar respinse de Camera Deputaţilor. Conform modificărilor menţionate, „atragerea de persoane, sub orice formă, săvârşită în localuri, parcări, pe străzi sau în alte locuri publice, în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale, precum şi îndemnul sau determinarea, în acelaşi scop, a unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte”. Completările la legea menţionată se adaugă celor aduse Codului Penal, care pedepsesc actul de prostituare cu privare de libertate de la 6 luni la 4 ani, o pedeapsă mai severă decât cea aplicată înainte de 1990.

 

atac

Un comentariu la „Conform proiectul noului cod penal, aprobat de guvern la data de 25 februarie 2009, incestul şi prostituţia nu vor mai fi considerate infracţiuni”

  1. Noul Cod Penal „exonereaza”de raspundere penala si prin urmare de orice condamnari femeile infractoare.Acest cod penal e unul eminamente feminist si are ca scop privilegierea femeilor si sub aspect penal, nesanctionarea si neincarcerarea lor avand menirea de a mentine pericolul social intr-o deplina forma de manifestare libera a comportamentului antisocial. Acest tip de conduite neincreminate se leaga de politica evreo-americana de injosire si de degradare sistematica a barbatilor tratati cu dublu standard tocmai pentru a crea in cat mai multe zone de pe glob state slabe pe care sa le anihileze si apoi sa le ocupe si de facto. Miza tine de procesul de extindere a globalizarii si a neoimperialismului.
    Actuala legislatie supusa unui proces de revizuire a fost ordonata de noocratii transatlantici care vor sa-si promoveze interesele si sub forma acestor asa-zise proiecte de modificare a codurilor penal, civil, de procedura civila si de procedura penala aflate in dezbatere parlamentara pe drumul catre iminenta lor intrarea in vigoare.
    Practic sistematic s-a facut o propaganda sistematica dezincriminarii si scoaterii din codul penal a unor infractiuni de natura sexuala care puteau atrage sanctiuni penale femeilor infractoare.S-a inceput cu dezincriminarea adulterului care in conditiile extinderii fenomenului depravarii risca sa pedepseasca mai multe femei decat barbati deoarece infidelitatea femeilor fata de soti a crescut exponential ajungand s-o depaseasca pe cea a barbatilor, femeile inseland in proportie de peste 65,8 la suta din cazuri.
    Odata inceputa aceasta tendinta de favorizare a femeii in instanta demarata la comanda de tartorii mondiali care au vazut ca dezincriminarea adulterului nu a intampinat opozitie din partea societatii, a bisericii ori a altor foruri civice care pretind ca rapsund de sanatatea morala a cetatenilor si a familiei s-a mers mai departe.Cadoul urmator facut preponderent femeilor infractoare este tocmai dezincriminarea prostitutiei si a incestului pe care vor sa le epureze acum din codul penal tocmai in beneficiul cazuei depravatelor tot mai numeroase.E modelul american de dezincriminare unde pe langa prostituatele domestice, curve mai pe inteles, incestuaosele sunt la ele acasa si practica sexul cu proprii fii inca de minori, cu frati si rude apropiate ramanand evident nepedepsite.Ca de barbati au grija si iii vaneze rapid si sa ii salte fara aparare, fara drept de apel si chiar fara o probatiune infaptuita.
    Acum acest tip de justitie care inferiorizeaza barbatul in fata legii vor sa-l aplice si in Romania.Va imaginati ce se va intampla cu libertinajul curvelor dupa noul cod penal cand si dupa actualul Magdele Ciumac se plimba nestingherite in libertate in timp ce isi arunca sotii dupa gratii, cand e limpede ca locul tarfelor era la racoare. Asta se va intampla de acum fracvent si in Romania. Ba mai mult daca pana acum singura modalitate, atuu al tatilor de a obtine custodia copiilor era sa demonstreze ca mama este denaturata, acum ca infractiunea de prostitutie din Codul Penal dispare, nu vor mai avea nci o posibilitate legala de a acuza de ceva o femeie desfranata si de a demonstra ca sunt prostituate, tocmai pentru a-si putea obtine macar copii daca li se cuvin. Multi barbati habar nu au ce implicatii negative atrage dezincriminarea prostitutiei, habar nevand de multiplele consecinte asupra vietii lor.In cretinismul multora nu si-au pus elementara intrabare:dar daca toate decid sa devina prostituate la lumina ce se intampla cu poporul asta distrus?
    Cert este ca Dongoroz, marele profesor si reputatul penalist, autor al Codului Penal se invarte in mormant la cele ce se intampla acum cu terfelirea legii penale in Romania si cu favorurile date curvelor.
    Deci pentru femei un cod penal pe tava care le serveste si le scapa de orice vinovatii din sfera sexuala in care sunt cel mai frecvent implicate si care sunt si cele mai caracteristice sexului feminin. Si iata cum pentru femei infractiunile:1.PROSTITUTIE 2.ADULTER 3.INCEST 4.AVORT provocat s.a., sunt eliminate si duduile isi vor face de cap si vor sfida tot ce le iese in cale. Si atentie fraieri discriminati de drept, voi proxeneti pentru voi puscaria e de 15 ani, asta asa ca sa stiti si voi cum e cu egalitatea dintre femei si barbati. Ele libere ei in puscarie, ce discriminari de neimaginat.Sub povara acestor inegalitati barbatii devin o masa amorfa de neuroni pastosi.

Lasă un comentariu