Peste 158.000 de români vor iesi la pensie la 60 de ani

11139

Banca Mondiala a recomandat României sa majoreze vârsta de pensionare pâna la 70 de ani (pentru barbati) pâna în anul 2050, pentru a mai reduce presiunile la

care este supus bugetul public de pensii. Cu toate astea, românii pot iesi la pensie la 60 de ani, având în acelasi timp venituri decente. Pentru asta însa trebuie sa adere la un fond de pensii facultative (pilonul III). “Oamenii vor în mod firesc sa nu munceasca pâna la vârste prea înaintate, pentru a se putea bucura mai mult timp de rezultatele eforturilor lor. Este firesc sa îsi doreasca sa iasa la pensie la 60 de ani, nu la 70.

Solutia exista, mai ales pentru tinerii de azi: economisiti în sistemul de pensii private facultative timp de 20-30-40 de ani câte 10-15% din venitul lunar si va veti putea permite sa va pensionati chiar si la 60 de ani”, a comentat Crinu Andanut, presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).
 
Analizele fondurilor de pensii private arata ca daca economisiti câte 100 de euro pe luna, timp de 20 de ani, iar fondul de pensii la care ati aderat are un randament mediu de 8%, în final în contul dumneavoastra se va acumula suma de 58.000 de euro. Aceasta înseamna ca veti primi o pensie lunara de peste 470 de euro, daca pensia va fi platita timp de 20 de ani.

Sursa: Cotidianul

Lasă un comentariu