Am fost concediata in baza art. 65 alin. 1 C.muncii.Ce fac?

Firma nu mi-a platit compensatiile care mi se cuvin in baza CCM la nivel national (art. 78-un salariu lunar) si CCM la nivel de ramura transporturi (art. 80 – 6 salarii de baza brute).

Sa-i dau in judecata cerand anularea deciziei de concediere, motivand ca nu cuprinde platile compensatorii? Pot, in acelasi timp sa cer si obligarea firmei la plata acestor sume? Cunostintele mele cu studii juridice mi-au propus acest lucru, insa eu simt putina contradictie: daca se anuleaza decizia de concediere, in baza carui act ii obliga instanta sa-mi plateasca compensatia? Iar daca mi se incuviinteaza ceea ce de obicei se decide (plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate), asta nu ajunge la nivelul compensatiei pe care as fi primit-o daca as fi concediata legal. Reintegrare nu vreau.
Sa-i dau in judecata si sa cer numai plata compensatiilor? Mi-e teama ca ulterior o sa mi se spuna ca pentru primirea compensatiilor ar fi trebuit sa cer anularea deciziei de concediere, dar deja nu voi fi in termenul de prescpriptie

 

Este bine sa va adresati Casei de avocatura Coltuc

 

Lasă un comentariu