Marius Coltuc in dialog cu Andrei Savescu, despre recuperarea creantelor

Andrei Savescu: Am observat in ultima vreme conturarea unei imagini de specialisti in recuperari de creante cu privire la casa de avocatura Coltuc. Concurati Urban si Asociatii?

Marius Coltuc: Casa de avocatura Coltuc a incercat si reusit sa se integreze pe deplin pe piata recuperarilor de creante. Imaginea unei firme de avocatura se contureaza de succesele porfesionale a echipei noastre. Piata concurentiala filtreaza orice tip de societate de avocati. Clientii nostri au reusit sa duca mai departe numele nostru in segmentul recuperarilor de creante si astfel am devenit o echipa de specialisti in acest domeniu special al dreptului. Noi nu concuram pe nimeni, incercam doar sa rezovam toate dosarele pe care le instrumentam. In acest segment sunt foarte multe societati comerciale cu raspundere limitata care se ocupa de recuperari creante, insa noi suntem o casa de avocatura care ofera servicii complete juridice, extrapoland domeniul recuperarilor de creante.

Andrei Savescu: Poti sa ne dai cateva exemple de recuperari speciale reusite?

Marius Coltuc: Ca orice avocat, desigur nu putem da nume. Nu vrem sa ne facem imagine pe spatele firmelor deja consacrate, si mai exista si secretul profesional, care pentru mine este absolut. Putem furniza informatii potrivit carora crentele au fost din domeniul constructiilor, transporturilor, public si diverselor asociatii si fundatii.Recuperarile de la diferite persoane fizice sunt mai reduse la numar decat
cele prezentate anterior, politica Casei de avocatura Coltuc finnd atacarea marilor corporatii ca si personae juridice.

Andrei Savescu: Aveti experienta in recuperarea creantelor de la autoritatile publice?

Marius Coltuc: Asa cum am prezentat chiar in paginile site-ului dumneavoastra, am reusit recuperarea a peste 80% din creantele pe care le au furnizorii de medicamente de la spitalele din toata tara.
Desigur ca nu ne-am limitat la spitale;problemele cu datoriile publice exista pot preciza la toate persoanele care intra in legatura cu institutiile publice. Ne aducem aminte si de o zicala consacrata: „cu statul nu te poti pune”.

Andrei Savescu: Ce parere ai despre ultimele reglementari legale in materia recuperarilor de creante?

Marius Coltuc: In legatura cu dobanzile si daunele interese care sunt reglementate explicit dipozitiile legale sunt laudabile. Exista insa o dispozitie care mi se pare foarte periculoasa: Daca creanta
este contestata de catre debitor, prin intampinare, cererea este respinsa prin incheiere irevocabila, creditorul urmand a introduce cerere de chemare in judecata potrivit dreptului comun. Ce sa intelegem? Daca un dator face intampinare si contesta creanta judecatorul ope legis dispune respingerea cererii de judecata. Eu cred ca fiecare dator va face acest lucru. Care este justificarea: este mai rau decat reglematarile OG 5\2001, care mai judecau ceva fie si necontencios. Justificarea o vad in plata taxelor la valoare si umplerea bugetului public. Legea nu precizeaza de asemenea ce se imtampla daca se depaseste termenul de 90 de zile pentru judecarea cauzei. Esential noua lege speciala comerciala mi se pare un esec.

Andrei Savescu: Site-ul vostru s-a modificat recent. Am observat ca au fost eliminate fotografiile avocatilor din echipa. De ce?

Marius Coltuc: Nu exista decat un motiv de structurare a siteului. Membrii echipei s-a marit cu 5 membri noi.

Andrei Savescu: In mod obisnuit, cate ore pe zi lucrezi tu persoane? Dar membrii echipei tale?

Marius Coltuc: Aproximativ 7 ore. Echipa 6-7 ore.

Andrei Savescu: Crezi ca viitorul apartine caselor de avocatura specializate sau generaliste?

Marius Coltuc: Viitorul il vad in case de avocatura specializate, care sa se axeze pe anumite domenii si nu pe tot dreptul.

Andrei Savescu: Iti multumesc pentru interviu si pentru ca ai acceptat si intrebari incomode.

Marius Coltuc: Si eu multumesc. Oricand cu placere!

Lasă un comentariu