Cererile firmelor vor fi solutionate de angajati ONRC, nu de judecatorii delegati anunta Casa de avocatura Coltuc

Cererile depuse de firme la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) si aflate în competenta judecatorului delegat vor fi solutionate de catre directorul Oficiului si alte persoane desemnate de catre acesta, prin transferul de atributii, pentru deblocarea activitatii institutiei.

 

Transferul de competente de la judecatorul delegat catre directorul ONRC este prevazut într-un proiect de ordonanta de urgenta, care urmeaza sa fie discutat de Guvern în sedinta de marti, au declarat surse oficiale.

Proiectul a fost elaborat de ministrul Justitiei în luna octombrie si prevedea ca transferul de competente sa fie valabil pentru o perioada de maximum sase luni.

Activitate blocata

Activitatea Registrului Comertului a fost, timp de câteva saptamâni în lunile august si septembrie, blocata de protestul judecatorilor, în lipsa deciziilor acestora munca administrativa si cea cu publicul ramânând fara finalitate. Angajatii institutiei preconizau înca de la acel moment “urmari severe” pentru economie, atât pe durata protestului magistratilor, oprit între timp, cât si dupa normalizarea situatiei.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu