DIICOT a destructurat o grupare specializata in fraude informatice anunta Casa de avocatura Coltuc

Procurorii – Biroul Teritorial Valcea au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 26 de invinuiti, specializat in savarsirea infractiunilor de si

 

 

grave.

In fapt, se retine ca invinuitii accesau site-uri specializate in tranzactii on-line, oferind spre vanzare bunuri pe care in realitate nu le detineau. De regula accesul la aceste site-uri se facea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de inregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare apartinand acestora.

Astfel se realiza disimularea identitatii si se crea perceptia eronata cu privire la activitatea de utilizator legitim.

Victimele erau determinate prin manopere de inducere in eroare sa transfere diferite sume cu titlu de pret al bunului oferit spre vanzare, garantie sau taxe de livrare sau asigurare.

Valoarea totala a prejudiciului creat depaseste suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de parti vatamate, cetateni straini.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie din cadrul SCCO Vilcea, BCCO Pitesti, BCCO Craiova, SCCO Sibiu si SCCO Hunedoara, precum si lucratori din cadrul B.S.I.J. “Vlad Tepes” si I. J. J. Valcea.

Sursa: DIICOT

Lasă un comentariu