Recursul in interesul legii in 2012

Conform modificarilor aduse Codului de procedura civila prin Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor nr. 202/2010, se fac primii pasi spre transformarea recursului in interesul legii dintr-o cale

extraordinara de atac intr-o procedura de unificare a practicii judiciare, in acord cu natura acestei proceduri si cu dispozitiile exprese ale Noului Cod de procedura civila.

Prin modificarea art. 329 C.proc.civ. se extinde calitatea persoanelor care pot promova aceasta procedura la colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Avocatul Poporului (art. I pct. 32 din Lege).

Prin introducerea art. 3305–3307 dupa art. 3304 C.proc.civ. (art. I pct. 33 din Lege) se aduc multiple precizari cu privire la derularea procedurii recursului in interesul legii.

In special se remarca faptul ca, in scopul incurajarii acestei proceduri si a solutionarii cu celeritate, se modifica competenta de solutionare a recursului in interesul legii, Sectiile Unite fiind inlocuit de un complet condus de Presedintele I.C.C.J. si 20 de judecatori.

Lasă un comentariu