Un om de afaceri lupta de sapte ani sa recupereze 600.000 de lei de la CFR anunta C.A.Coltuc

In anul 2004, maramureseanul Ioan Coman, managerul unei firme de prelucrare a lemnului a realizat traverse pentru CFR in baza unui contract cu Compania Nationala de Cai Ferate. Valoarea lucrarilor a depasit 6 miliarde lei

vechi. Potrivit omului de afaceri maramuresean, pentru decontarea lucrarilor executate de firma lui s-au facut demersuri si la Ministerul Transporturilor.

Totul a fost, insa, in zadar, pentru ca maramureseanul nu a intrat in posesia banilor. La un moment dat, povesteste Ioan Coman, a fost vizitat de reprezentantul unei firme din Ploiesti, care i-ar fi promis ca il va ajuta sa primeasca banii respectivi prin procedeul compensarii, in schimbul unui comision. „Banii au trecut printr-un circuit de 12 societati si s-au oprit la o firma din Bistrita. Eu nici azi, dupa sapte ani, nu am intrat in posesia banilor” , sustine Ioan Coman.

Speta omului de afaceri maramuresean a facut obiectul mai multor sesizari, inclusiv la presedintele Traian Basescu. Cele doua procese derulate in aceasta cauza la Ploiesti si Bistrita nu au reusit sa repare prejudiciul suferit de Ioan Coman, solutiile instantelor de judecata fiind nefavorabile omului de afaceri. In discutie se afla procese intentate firmelor angrenate in circuitul financiar pe care l-au urmat cele peste sase miliarde lei vechi.

In primavara  acestui an, Ioan Coman a actionat Compania Nationala de Cai Ferate CFR in instanta, pe procedura raspunderii solidare, ca ultima sansa de recuperare a banilor pentru care firma sa si fostii sai angajati au lucrat. Numai ca, la prima instanta, respectiv Tribunalul Maramures, actiunea sa a fost respinsa ca fiind nejustificata. Potrivit lui Ioan Coman, instanta a apreciat ca s-a depasit termenul de trei ani in care el putea actiona CFR-ul in instanta. Maramureseanul sustine ca nici nu se poate vorbi de intreruperea actiunilor in instanta, in conditiile in care ultimii sapte ani si i-a petrecut mai mult pe holurile instantelor din tara.

www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro
0745150894

Lasă un comentariu