Un grup format din aproape 100 de clienti Volksbank a obtinut marti castig de cauza in instanta anunta C.A.COLTUC

„Vom ataca aceasta decizie deoarece consideram ca incalca un important principiu de drept: cel al contractului ca lege intre parti”, sustin reprezentantii Volksbank Romania.

„In momentul in care o persoana semneaza un contract, trebuie sa fie tinuta responsabila fata de obligatiile asumate in acel contract. La momentul semnarii contractelor de credit cu Volksbank Romania, nu existau reglementari care sa limiteze tipurile de tarife si comisioane pe care bancile le pot percepe. De asemenea, clietii stiau ca vor datora un comision de risc, acesta fiind detaliat si in contract, si in scadentarul anexat”, au adaugat ei.

Acestia au adaugat ca, in plus, exista hotarari definitive si irevocabile ale altor instante, cum ar fi Tribunalul Mehedinti, in favoarea Volksbank. Tribunalul Mehedinti a concluzionat ca, in contractele incheiate cu Volksbank, clauzele privind perceperea comisionului de risc sunt valabile, dat fiind ca acestea sunt exprimate in mod clar si inteligibil si fac parte din „pretul” contractului.

www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro

0745150894

av.Coltuc Marius-avocat specializat banci

Lasă un comentariu