Magazinul Cocor a scapat de executarea silita anunta Cab.av.Coltuc

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anun­tat ca BCR executa silit centrul comercial din cen­trul Bucurestiului si va organiza o licitatie de vanzare, la un pret de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro). Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit ini­tial la pretul de 42 milioane de euro, iar la insis­ten­ta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci repre­zentantii Cocor. Totodata, firma a anuntat ca a contestat in instanta executarea silita.

O luna mai tarziu, compania a anuntat ca BCR nu a reusit sa vanda prin executare silita magazinul Cocor, intrucat persoanele intere­sate sa cumpere au transmis ca nu participa la licitatie pana la clarificarea de catre instanta a evaluarii imobilelor, existand o diferenta de aproape 12 milioane de euro intre pretul de pornire si evaluarea initiala.

Actionarii centrului comercial Cocor au aprobat la inceputul lunii octombrie vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul ma­gazinului din Piata Unirii din Bucuresti, sta­bi­lind un pret minim de 5.000 de euro/metru pa­trat, dupa ce in urma cu peste doua luni uni­tatea a fost scoasa la vanzare. Spatiul se afla in pro­prietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul stra­tegiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 de milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

Lasă un comentariu