Avocat firme – infiintarea unei PFA

Ori de cate ori o persoana fizica doreste sa obtina titlul de persoana fizica autorizata – PFA, este necsar sa indeplineasca mai multe conditii cumulative. In vederea facilitarii parcurgerii etapelor necesare infiintarii unei PFA, va oferim mai jos o lista cuprinzand pasii de parcus in vederea acestei finalitati.

Deplasari necesare:
A.     Deplasare la Registrul Comertului
B.     Deplasare la Ministerul Finantelor Publice (organizatii teritoriale) pentru luare in evidenta ca si platitor de impozit pe profit
C.     Deplasare la entitati pentru achizitia: Registrului jurnal de incas?ri si plati, Registrului inventar
D.     Deplasare la Ministerul Finantelor Publice (organizatii teritoriale) pentru inregistrarea documentelor cumparate
E.     Deplasare in cadrul Ministerului Finantelor Publice (organizatii teritoriale) pentru achizitia Registrului unic de control
F.     Deplasare la Casa de sanatate (organizatii teritoriale). In prezent se preia de catre Ministerul Finantelor Publice baza de date de la Casa de Sanatate.

In momentul infiintarii, PFA sunt obligate sa dobandeasca urmatoarele documente justificative si registre:

registrul-jurnal de incasari si plati care se completeaza cu incasarile/platile prin banca si/sau numerar. Acest registru se numeroteaza, se snuruieste si se parafeaza de catre organele fiscale.
registrul unic de control ce contine: obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlata etc. Si acest registru se numeroteaza si se parafeaza de catre organele fiscale.
registrul inventar ce cuprinde: elementele cumparate sau produse, valoarea contabila, valoarea de inventar, diferentele de evaluare si cauzele acestor diferente. De asemenea, acest registru se numeroteaza, se snuruieste si se parafeaza de catre organele fiscale.
facturier ce cuprinde facturile de vanzare ce se vor intocmi de catre PFA.
chitantier ce contine chitantele ce se vor elibera de catre PFA pentru sumele incasate in numerar.

Lasă un comentariu