Partaj timbru de mediu-Solutie sau vorbe goale?

In ultima vreme au aparut foarte multe discutii cu privire la evitarea timbrului de mediu prin partaj voluntar notarial.Intrebarea este : solutia este legala si reala?

Av.Coltuc Marius a explicat pentru MEDIAFAX -” In noua legislatie a timbrului de mediu, Guvernul a strecurat la articolul 8 si autoturismele care provin din partaj printre cazurile de scutire de la plata timbrului de mediu.

 Această portiţă legislativă, interpretată diferit de unii şi de alţii, ar trebui reglementată clar prin normele de aplicare. „Interpretarea juridica este cea corectă. Legea prevede scutirea de taxă la bunul dobândit prin partaj. Dar înainte de partaj, există achiziţia; cumpărarea. Clar, trebuie plătită taxa la cumpărare, care este anterioară partajului. Partajul efectuat ulterior achiziţiei şi înmatriculării cu taxa plătită este normal să se efectueze fără taxă. De aceea legiuitorul a prevăzut scutirea de taxa la partaj. A prevăzut evitarea unei duble impuneri. Se referă la partajul bunului înmatriculat şi cu timbrul achitat la înmatriculare”
Deci nu este o solutie viabila.Mai mult notarii evita acel partaj.Exista nesansa sa fiti obligat sa platiti retroactiv si sa pierdeti si ce ati platit la notar.
DECI ATENTIE!
Singura varianta legala este cea a instantei.
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro
0745150894

3 comentarii la „Partaj timbru de mediu-Solutie sau vorbe goale?”

  1. Perfecta dreptate pentru ambii comentatori, insa fiecare avocat trebuie sa-si castige existenta.

  2. eu nu inteleg urmatorul text postat de dl avocat :
    ” trebuie plătită taxa la cumpărare, care este anterioară partajului ”
    de cand timbrul de mediu se plateste la cumparare ?
    eu stiam pana acum ca acest timbru se plateste doar la inmatriculare
    o masina poate fi vanduta de la unul al altul de mai multe ori , fara nicio legatura cu timbrul de mediu
    doar cand o inmatriculezi este necesar timbrul de mediu
    am sau am dreptate ?

  3. Scuze, dar sunt un pic in ceata. Pentru o masina care are taxa de mediu platita si nerecuperata, dupa parerea mea, nu era necesara o lege cu privire la scutirea de la plata timbrului de mediu atunci cand se face partajarea pe acea masina, deoarece taxa se plateste o singura data. Deci daca masina in cauza are taxa platita, ce rost are sa o scutesti de la plata taxei atunci cand se face partajul??? Oricum nu se va mai plati taxa pentru acea masina.
    Valentin

Lasă un comentariu