Divort prin acord in strainatate

Divort prin acord in strainatate

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/MakHAyJZCVk

 Divort prin acord in strainatateCererea de divort prin acordul partilor stipuleaza ca ambii soti figureaza ca petenti. Ea va fi insotita de taxa de timbru judiciar, de acte si de imputernicirea avocatiala. Se va depune personal de catre soti la judecatoria care are competenta teritoriala asupra ultimului domiciliu efectiv al sotilor.

Cererea de divort prin acordul partilor va fi semnata de ambii soti. Daca acestia au convenit si asupra modalitatilor de solutionare a cererilor accesorii divortului, acestea se vor cuprinde in actiunea de divort.

In cazul divortului prin acord nu se administreaza probe cu privire la motivele de divort si nu se audiaza martori. Casatoria se va desface fara a se preciza cui apartine culpa, ea fiind definitiva si irevocabila.

Actele necesare in cazul divortului prin acord:

– Divortul prin acord fara partaj – fara minori (certificat de casatorie in original si fotocopie; cartea de identitate/buletinul sot – doua fotocopii; cartea de identitate/buletinul sotie – doua fotocopii)

Divortul prin acord cu partaj – fara minori: (certificat de casatorie- original si o fotocopie; cartea de identitate/buletinul sot – doua fotocopii; cartea de identitate/buletinul sotie – doua fotocopii; lista bunurilor comune cu indicarea precisa a bunurilor ce urmeaza a fi preluate de catre fiecare sot si a valorii estimate a acestora; actele de proprietate ale bunurilor comune – 2 fotocopii ale fiecarui document)
– 1 exemplar al listei de bunuri se va trimite si pe email


Lasă un comentariu