Legea Darii In Plata : o gogomănie promovată de un tânăr doctor

Cum comentati?

Ce spune dl.Isarescu

„Dezbaterile pe tema Legii privind darea în plată au creat o mare confuzie în societate, mai ales că, de la o Lege care a fost prezentată ca având caracter social, a devenit, pe rând, o Lege a dreptăţii, o Lege a haiduciei şi apoi o Lege economică, ‘o gogomănie promovată de un tânăr doctor’, apreciază guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu”

Ce spune dl.Piperea

„Incredibil ce poate debita acest om. Al doilea cel mai credibil roman in viata… Virful piramidei coloniei Romania de peste 25 de ani …
Pentru dl I, legea darii in plata = haiduc = outlaw in engleza = in afara legii…
Doamne …
Legile care, insa, se forjeaza la Frankfurt cu aplicabilitate in Romania sunt legale, ne-haiduci, ca sa zic asa…
Ma intreb daca discutia de la Frankfurt chiar asa s-a derulat, sau e doar o expresie plastica a ceea ce a inteles dl I din acea discutie.
Nu mi-e clar. Din moment ce lobby-istii bancilor nu au inteles nici acum sensul legii (spre exemplu, de ce legea, aplicabila persoanelor fizice – consumatori, nu se aplica Statului, neavind cum sa afecteze programul Prima casa), iar economistul sef al BNR pleaca din conferinte atunci cind nu ii plac intrebarile din sala, trebuie sa ne intrebam daca nu cumva cea mai macroprudenta institutie din Romania a scapat lucrurile de sub control”

Dvs.,stimati oameni normali,ce spuneti?

Cum si de ce ar trebui modificata legea darii in plata.Opinie avocat COLTUC

 

Pentru a fi o lege viabila Legea Darii in plata ar trebui sa indeplineasca 3 conditii cumultative:

 

1.Sa se aplice doar Consumatorilor – asa cum sunt definiti de Legea 193/2000

2.Debitorul sa faca dovada, prin orice mijloace de proba, ca se afla in imposibilitate de plata

3.Imobilul obiect al legii Darii in plata sa fie singura locuinta a consumatorului

 

Ce spun guvernantii?

 

Raportul comisiei juridice a Senatului, favorabil legii darii in plata, a fost retras. Nu se mai discuta mâine in plen. Se reia discutia in comisii peste doua saptamani, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Surpriza totala din partea Comisiilor Juridica si Economica din Senat: desi in sedinta comuna din urma cu o saptamana se decisese includerea programului Prima Casa in cadrul legii darii in plata, cu 8 voturi la 7, in raportul comun difuzat astazi (vezi atasament) s-a decis trimiterea in plenul Senatului a acestui amendament, mentionandu-se ca ar fi fost egalitate de voturi (8 pentru si 8 impotriva), potrivit Hotnews.

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre iniţiatorii legii dării în plată, afirmă că raportul Comisiei Juridice a Senatului favorabil legii dării în plată, a fost retras şi astfel legea nu se va mai discuta mâine în plen.

„Se reia discuţia în comisii peste două săptămâni. Cel care a făcut public acest anunţ, la Radio România Actualităţi, este un anume senator Bota, de la PSD. Dar raportul nu putea fi retras fără acceptul preşedintelui comisiei juridice, domnul Boboc, PNL. Deci <> este transpartinică. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie”, a scris Piperea pe o reţea de socializare.

„Din acest moment cred că putem pune cruce legii dării în plată, aşa cum am construit-o eu şi cum a promovat-o intens domnul Zamfir. A fost un vis frumos”, a spus Piperea, potrivit ZF.ro.

Piperea conchide că în final în ipoteza în care se va respinge legea sau ea va fi facută „aşa cum vrea BNR, fără vlagă, fără aplicabilitate la cazurile de contracte în derulare esenţialmente dezechilibrate, lumea va ţine minte sistemul bancar ca pe un stăpân de sclavi şi nu ca pe un partener de afaceri şi, mai ales, va ţine minte BNR nu ca pe o autoritate a Statului român, ci ca pe un vătaf al acestor stăpâni de sclavi, ca pe un avocat din oficiu al lor, care a trecut şi peste regulile democraţiei pentru a-şi susţine angajatorii.”

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!