Model cerere(notificare) reechilibrare contract de credit

Către

BANCA X

 

 

 

Referitor la: Reechilibrarea contractului de credit nr. …………….., ca urmare a intervenirii impreviziunii definita de decizia 623 CCR

 

 

 

 

Stimate domn/ Stimata doamna,

 

Subsemnatul : …………….. , domiciliat in ………, str. …………, identificata cu  CI seria ………..  nr. …………  eliberat de ………..   la data de ……….   CNP ………………………………….   debitor al contractului de credit nr. ………….. încheiat cu …………………., formulam prezenta

 

 

NOTIFICARE REECHILIBRARE CONTRACT DE CREDIT

 

prin care va informam cu privire la faptul ca dorim reechilibrarea contractului de credit nr. ……………. prin negocierea clauzelor contractuale astfel încât riscul izvorât din contract sa fie suportat de ambele părți contractante si nu numai de subsemnatul.

 

In cadrul negocierilor se va avea in vedere adaptarea contractului la noua realitate economica/juridica, sens in care, renegocierea va urmări:

 

  1. eliminarea situației actuale când riscul valutar este suportat in mod exclusiv de către consumator,
  2. acordarea unei perioade de gratie de 12 luni,
  • adaptarea ratei lunare precum si a costurilor creditului (comisioane, dobânzi, etc.), in sensul in care se va avea in vedere gradul actual de îndatorare al subsemnatului raportat la veniturile actuale si la rata de schimb CHF – leu,
  1. precum si orice alte masuri ce ar putea duce la adaptarea contractului astfel încât contractul de credit sa își mențină utilitatea sociala si sa permită executarea in continuare a contractului prin reechilibrarea prestațiilor.

 

Având in vedere ca, in ceea ce ne privește sunt îndeplinite cerințele impreviziunii întrucât obligațiile parților au devenit pe parcursul derulării contractului vădit disproporționate in defavoarea mea.

 

 

 

VA SOLICITAM

 

ca in termen de 5 zile calendaristice lucratoare de la primirea prezentei notificări sa ne comunicați o data si un interval orar când ne putem prezenta la sediul dvs. in vederea negocierii clauzelor contractuale si readaptării acestora conform celor specificate anterior. 

 

Totodată, va solicităm să tratați cu urgență prezenta notificare, precum si toate aspectele/demersurile ce implică negocierea propusă de subsemnații prin prezenta având in vedere situația critică in care ne aflăm.

 

In vederea stabilirii coordonatelor întâlnirii noastre ne puteți contacta la următorul nr. de telefon: ………………… sau pe adresa de e-mail avocat@coltuc.ro

 

Va mulțumim !

 

Cu considerație,

 

 

 

 

 

 

 

3 comentarii la „Model cerere(notificare) reechilibrare contract de credit”

  1. Se poate solicita reechilibrarea contractului în cadrul unei contestații la executare? Se pot invoca clauzele abuzive contractuale încheiate cu banca în cadrul acestei contestații la executare?

  2. Reechilibrare contract de credit
    Ma puteți ajuta în cazul unei negocieri cu banca?
    În cazul în care aveți un avocat specializat pe drept bancar si ma poate reprezenta în relația cu banca va rog sa ma contactați 0724281446 sau office@decorativa.ro

  3. Mulțumesc mult! Deja prin av. Oana Prundean ma reprezentați de luna asta într-un proces cu banca Raiffeisen. Va pot ruga sa trimiteți dv.notificarea la banca prin D-na avocat pe data de 24.02.2017?

Lasă un comentariu