Asociatia romana a bancilor vrea sa introduca educatia financiara-bancara ca materie obligatorie in scoli.As sugera materia „Cum induc in eroare bancile clientii”

Asociația Română a Băncilor s-a rebranduit și vrea să introducă educația financiară ca disciplină obligatorie în școli

Asociația Română a Băncilor, organizația profesională care reunește băncile din piață, și-a schimbat logo-ul și a prezentat noua strategie. ARB are ca obiectiv principal creșterea bunăstării economice și vrea, printre altele, să ridice nivelul de educație financiară al populației. Asociația a făcut un manual de economie și discută cu Ministerul Educației pentru transformarea economiei în disciplină obligatorie pentru elevi. ARB vizează accelerarea introducerii tehnologiilor digitale în serviciile bancare, creșterea gradului de accesare a fondurilor europene și dezvoltarea parteneriatului public privat. Totodată, bancherii mai vor și dezvoltarea educației financiare și au scris un manual de economie, pe care îl doresc drept suport pentru un curs obligatoriu pentru elevi. “Ne-am dori să existe o materie de educație finaqnciară, care să fie obligatorie în școală, așa cum este și istoria”, a declarat Gabriela Folcuț, președintele comisie de Comunicare din ARB, într-o conferință de presă.  Experții din ARB au scris manualul și urmează să-l trimită Ministerului Educației pentru revizuire și aprobare. Bancherii au avut o primă întâlnire cu Ministerul în luna martie. Manualul este modular și poate fi adoptat pentru mai multe clase. De asemenea, poate fi un suport pentru pregătirea profesorilor. Românii au cel mai scăzut nivel de educație financiară din Uniunea Europeană. Totodată, au și printre cele mai mari rate de analfabetism funcțional din Europa. Circa 4 din 10 elevi de 15 ani deși știu să citească, nu înțeleg ce au citit, iar un număr similar au probleme cu conceptele matematice simple. Rata analfabetismului funcțional e aproape dublă față de media UE. Românii au și cel mai redus nivel al antreprenoriatului din Europa, dacă ne raportăm la numărul firmelor versus cel al populației. Băncile au de aici două probleme. România are cea mai mare pondere a populației nebancarizate, 40% din total, față de o medie UE de 10% și cel mai scăzut grad de intermediere financiară – soldul creditului privat este de 29% din produsul intern brut, față de o medie de 120% din PIB în UE.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/asociatia-romana-a-bancilor-s-a-rebranduit-si-vrea-sa-introduca-educatia-financiara-ca-disciplina-obligatorie-in-scoli-16985210

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

MAI SA FIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Lasă un comentariu