Cum contest o amenda in 2017

Cum poți contesta o amendă de circulație
În primul rând, dacă nu ești de acord cu ceea ce-ți impută agentul de Poliție, consemnează asta în procesul verbal întocmit de acesta, la rubrica “Observații”. Apoi, în termen de 15 zile, formulează o plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei (este indicat ajutorul unui avocat).
Dacă este vorba de o contravenție pentru încălcarea unor reguli de circulație, plângerea trebuie s-o depui la judecătoria în cărei circumscripție se află localitatea/sectorul în care ai fost amendat.
Dacă este vorba de o amendă legată de rovinietă, plângerea trebuie depusă la judecătoria localității/sectorului în care ai domiciliul stabil.
Odată cu plângerea, trebuie să depui o copie a procesului-verbal de contravenţie, precum și dovada achitării taxei de timbru. Totodată, poți depune orice alte documente, care pot fi considerate probe în susținerea nevinovăției tale.
Dacă vrei să-ți probezi nevinovăția cu martori, trebuie să depui o listă a acestora, cu numele, prenumele şi domiciliul unde pot fi citați.

3 comentarii la „Cum contest o amenda in 2017”

  1. Bună dimineață, am primit o amenda dar nu eram afara, în amenda spune ca am fost cu un băiat de la noi de la bloc, că am băut cu el, menționez ca el a făcut scandal în ziua respectiva știe mai mulți vecini, am mai luat amenzi din cauza trecutului meu, recunosc ca nu am un trecut de care sa fiu mândru dar nici asa sa își bata joc de mine secția 21 București.O zi buna

  2. Buna ziua.Am vandut masina in februarie cu contract de vanzare cu radiere cum se face.Am primit o amenda de rovigneta .Am toate actele copie carte talon buletin de la cel care am vanduto radierea din primarie.Cum pot contesta amenda .Mentionez ca amenda a fost luata la 2 luni dupa ce am vandut masina .Multumesc

  3. Bună ziua . Azi am fost implicată azi într-un accident rutier în care sunt sigura 100% ca sunt nevinovată. Fapt pt care am primit amendă și puncte penalizare. Vreau să fac contestație pt ca toti îmi da dreptate afară de dr polițistă!

Lasă un comentariu