Pentru îmbunătățirea calității planurilor de afaceri depuse în cadrul programului Start-up Nation 2018, noul ministru are în vedere lansarea unui catalog cu exemple de bună practică, ghid ce va fi deosebit de util noilor aplicanţi, având rolul de a prezenta experiența acelor antreprenori care au reuşit şi care pot constitui modele pozitive pentru acest an.
Cea mai importantă temă discutată, din prisma impactului asupra potențialilor beneficiari din acest an ai programului Start-up Nation, este posibilitatea solicitării unei cofinanțări din partea antreprenorilor care vor semna acordurile de finanțare.
Tema cofinanțării necesare pentru accesarea Start-up Nation nu este nouă, ea fiind luată în calcul și înainte de lansarea sesiunii din anul 2017, atunci fiind eliminată tocmai pentru a asigura accesul mai facil la finanțare nerambursabilă unui număr cât mai mare de antreprenori.
Pe de altă parte, trebuie amintit faptul că decizia de a solicita o cofinanțare din partea antreprenorilor nu este încă luată, așa cum nici valoarea acesteia nu a încă amintită public. De aceea, în cele ce urmează vom analiza argumentele pro și contra privind cofinanțarea privată a proiectelor implementate prin intermediul programului Start-up Nation 2018.
Argumente în favoarea instituirii unei cofinanțări private
Cofinanțarea solicitată în cadrul altor programe de finanțare din surse naționale pe care MMACA le gestionează este de cel puțin 10% din valoarea eligibilă a planului de afaceri. În cazul în care antreprenorii vor să obțină un punctaj suplimentar, ei pot alege să asigure o cofinanțare de până la 25% din bugetul proiectului.
O primă concluzie ce se poate extrage este că în cazul în care MMACA va impune beneficiarilor obligația de a asigura cofinanțarea proiectelor aprobate prin intermediul Start-up Nation numărul cererilor de finanțare depuse va fi mai mic decât anul trecut.
În plus, solicitarea unei cofinanțări private are rolul de a-i responsabiliza pe antreprenorii interesați de demararea unor noi afaceri, care vor risca nu doar bani publici, ci și bani personali. Prin urmare, aceștia vor fi mai atenți atunci când implementează activitățile proiectului, știind că eșecul afacerii va însemna și pierderea unor sume personale de bani.
Solicitarea unei cofinanțări private poate determina îmbunătățirea calității planurilor de afaceri depuse, fiind astfel selectate proiectele care demonstrează un grad de maturitate / pregătire ridicat.
Argumente împotriva cofinanțării private
Cei care se opun ideii de cofinanțare privată a proiectelor finanțare prin intermediul programului Start-up Nation aduc drept argument nevoia de a sprijini complet o afacere debutantă, aflată în primul an de activitate.
Pe de altă parte, cel puțin teoretic, se poate întâmpla ca numărul proiectelor depuse să nu acopere valoarea fondurilor disponibile, iar astfel să rămână fonduri nerambursabile nealocate, ceea ce ar genera un eșec al programului de finanțare.
Reuniunea Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii face parte din seria consultărilor MMACA cu partenerii de dialog și societatea civilă în vederea creșterii gradului de transparență a deciziilor administrației publice.
Mastile transparente cu doua filtre de aer la MASCACUSTIL.RO
Mastile transparente cu doua filtre de aer sunt ideale pentru profesori,elevi,educatori si barmani. Se respira foarte usor si sunt unice in Romania. Numai pe MASCACUSTIL.RO
Ai căutat masca transparent. La mascaCUSTIL.RO, ești liber să alegi la prețuri avantajoase ⭐.
A fost creată masca de protecție transparentă, prin care poți respira
De o perioadă încoace, nu poți ieși din casă fără două lucruri esențiale: portofelul și masca… de protecție. Chiar dacă a devenit atât de comună în spațiile publice, creativitatea și inventivitatea oamenilor o face, de la o zi la alta, mai prietenoasă.
Coltuc Marius Vicentiu ,CEO mascacustil.ro “Măștile transparente sunt pentru toată lumea. Oricine le poate folosi pentru a avea o comunicare mai ușoară, nu doar prin cuvinte, ci și cu gesturi, expresii faciale, mișcări ale buzelor… De exemplu, pentru a trimite un pupic.. fiecare zâmbet te face cu o zi mai tânăr”
CITESTE MAI MULT PE https://mascacustil.ro/mastile-transparente-cu-doua-filtre-de-aer-la-mascacustil-ro/
Buna ziua,
Sunt angajata la o agentie de turism.
Inca din Ianuarie am avut concediul de odihna stabilit si aprobat pentru 04-09 Iunie 2020.
In lunile Aprilie si Mai am fost in somaj tehnic iar incepand cu 01 Iunie 2020 contractul a fost redus printr-un act aditional la 2h/ zi.
Am observat ca zilele de concediu au fost platite la 2h/zi.
Au ajuns la concluzia ca valoarea cea mai favorabila a indemnizaiei pentru zilele de concediu, este cea calculata pentru luna curenta si nu cea a mediei salariilor din ultimele 3 luni, anterioare lunii Iunie, motivand ca:
Media zilnica in perioada lucrata pe 8 ore a fost impartita la 8 ore si inmultita cu 2 ore pentru a putea compara media zilnica I cu cea de-a II, pentru ca contractul pentru care se calculeaza indemnizatia CO este cel cu 2h/zi.
Nu inteleg de ce au impartit media zilnica a ultimelor 3 luni la 2h avand in vedere ca eu am lucrat 8h in perioada de referinta? Este corect asa?
Va multumesc si astept raspunsul dvs,
Cu stima,