Dosar castigat CNCI despagubiri banesti

  1. Conform art. 35 din Legea 165, in primul rand Deciziile CNCI | ANRP, emise in mod neintemeiat,pot fi atacate de persoana care se consideră îndreptățită la secția civilă a tribunalului în a cărui circumscripție se află sediul entității, în termen de 30 de zile de la data comunicării.
  2. In al doilea arand, in cazul în care entitatea învestită de lege nu emite decizia în termenelelegale, persoana care se consideră îndreptățită se poate adresa instanței judecătorești,in termen de 6 luni de la expirarea termenelor prevăzute de lege pentru soluționarea cererilor.

În ambele variante de mai sus, instanța judecătorească se pronunță asupra existenței și întinderii dreptului de proprietate și dispune restituirea în natură sau, după caz, acordarea de măsuri reparatorii în condițiile prezentei legi.

Dupa primirea dosarelor, pe baza situatiei juridice a imobilului pentru care s-a propus acordarea de despagubiri, Secretariatul C.C.S.D., secretariat asigurat de A.N.R.P., procedeaza la analizarea dosarelor in privinta verificarii legalitatii respingerii cererii de restituire in natura. Ulterior acestei analize, dosarele in care, in mod intemeiat, cererea de restituire in natura a fost respinsa, vor fi transmise evaluatorului sau societatii de evaluatori desemnate in mod aleatoriu de catre Comisia Centrala, in vederea intocmirii raportului de evaluare. In baza raportului de evaluare, Comisia Centrala va proceda la emiterea deciziei reprezentand titlul de despagubire. Ulterior, dupa emiterea titlurilor de despagubire aferente, A.N.R.P. va emite, pe baza acestora si a optiunilor persoanelor indreptatite, un titlu de conversie si/sau un titlu de plata. Titlul de conversie va fi inaintat Depozitarului Central in termen de 30 de zile calendaristice calculate de la data emiterii, in vederea conversiei in actiuni, iar titlurile de plata vor fi remise Directiei pentru Acordarea despagubirilor in Numerar in vederea efectuarii operatiunilor de plata. Solutionarea dosarelor privind acordarea despagubirilor se face in virtutea declansarii procedurii de acordare a despagubirilor prevazuta de Titlul VII al Legii nr. 247/2005.  Avand in vedere  si  jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (conform Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 4223/2008, Dosar nr. 2052/33/2007, Sedinta publica de la 20 noiembrie 2008) si art. 13 din Titlul VII al Legii nr. 247/2005 conform caruia A.N.R.P. coordoneaza procesul de acordare a despagubirilor realizand activitatile prevazute in acte normative speciale, precum si activitatile necesare implementarii legii, incluzand emiterea titlurilor de plata, titlurilor de conversie, realizarea conversiei in actiuni si achitarea despagubirilor in numerar, consideram ca aceasta institutie are calitate procesuala pasiva in aceasta speta.

Aveti un dosar pentru care nu ati reusit sa va luati despagubirile? 

Avocat ANRP – Despagubiri ANRP, Cum recuperam banii de la ANRP.

Dosar castigat CNCI despagubiri banesti
Dosar castigat CNCI despagubiri banesti

 

Lasă un comentariu