Ce acte am nevoie sa prezint avocatului daca vreau sa anulez o executare silita ?

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ce acte am nevoie sa prezint avocatului daca vreau sa anulez o executare silita ?

Cine poate sa-mi raspunda la intrebarea : Ce acte am nevoie sa prezint avocatului daca vreau sa anulez o executare silita ?

Este necesar sa stiti ca vom avea nevoie de toate actele primite de la executorul judecatoresc . In lipsa actelor primite puteti face o copie de pe dosarul executional . In asa fel incat sa puteti face contestatia la executare .

 

executare silită

Procedură reglementată de lege, prin intermediul căreia titularul unui drept subiectiv, recunoscut printr-un titlu executoriu, constrânge. Cu ajutorul organelor competente, pe cel care nesocoteşte dreptul respectiv, să aducă la îndeplinire prestaţia specificată în titlu . Asigurându-se astfel respectarea dreptului iniţial încălcat şi, totodată, restabilirea ordinii de drept. In mod obişnuit executarea unei hotărâri judecătoreşti sau a unui alt titlu executoriu se face voluntar şi numai în caz contrar se recurge la e.s. De regulă, titlul în baza căruia se face e.s. . Este o hotărâre judecătorească care a rămas definitivă sau a devenit irevocabilă ori a fost dată cu execuţie vremelnică.

Ceea ce face ca procedura execuţională să fie considerată ca parte a procesului civil; ori de câte ori titlul executoriu este o hotărâre judecătorească. E.s. constituie o a doua parte a procesului civil . Care începe odată cu introducerea cererii de chemare în judecată şi se termină în momentul în care hotărârea pronunţată de instanţă a fost definitiv executată  . (moment marcat, de obicei, prin îndeplinirea ultimului act de executare, prin care instanţa ce a ordonat urmărirea confirmă actele de executare săvârşite).  E.s. în materie civilă nu se poate referi la persoana debitorului; în această materie ea are ca obiect bunurile acestuia (predarea unui bun, dărâmarea unei construcţii, plata unei sume de bani etc.).

Ce acte am nevoie sa prezint avocatului daca vreau sa anulez o executare silita ?

E.s. în materie civilă nu se poate referi la persoana debitorului; în această materie ea are ca obiect bunurile acestuia .  (predarea unui bun, dărâmarea unei construcţii, plata unei sume de bani etc.). Graţie acestui principiu, instanţa de judecată nu poate pronunţa hotărâri .Care să implice executarea persoanei debitorului. în cazul în care obligaţia neexecutată constă într-o îndatorire de a face sau de a nu face ceva. Ea se schimbă în dezdăunări, urmând să fie executată silit, pe calea executării indirecte asupra bunurilor din patrimoniul debitorului. Pentru suma fixată de instanţă ca daune-interese, sumă care urmează să acopere prejudiciul suferit de creditor prin neexecu-tarea în natură. în dreptul procesual român.

Detalii: https://legeaz.net/dictionar-juridic/executare-silita

Detalii: https://legeaz.net/dictionar-juridic/executare-silita

[/column]

Lasă un comentariu