„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Incredibil !

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Incredibil !

„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”,la aceasta intrebare din pacate  nici ca avocati nu stim ce sa raspundem.

Care lege?

Ce a decis Parlamentul?

Ce spune legea?

Ordonanța de urgență nr. 92/2003 pentru modificarea și completarea unor reglementări referitoare la organizarea și desfășurarea referendumului

Nu precizeaza nimic

Hotărârea Guvernului nr. 1.103/2003

Intrebarea trebuie sa fie generala,dar nu ambigua

lege1 sf [At: COD. VOR. 60/14 / V: (Trsle / Pllegi / E: ml lex, legis1 (Bis) Precept divin.

2 (Bis) Normă religioasă.

3 (Bis) Ansamblu de norme religioase consemnate în scris, considerate ca emanând de la divinitate.

4 (Îs~a veche, ~a lui Moise Vechiul Testament. 5 (Îas) Religie mozaică. 6 (Îs~a nouă, ~a vieții Noul Testament. 7 (Îas) Religie creștină. 8 (Îs) ~a lui Mahomed Religie mahomedană. 9 (ÎsTablele (sau, rar, tabla) legii Fiecare dintre cele două lespezi de piatră pe care era săpat decalogul care. Potrivit Vechiului Testament, i-a fost dat de către Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. 10-11 (Popîljv)  . Fără de ~ (Într-un mod) care contravine normelor religioase, etice, juridice. 12 (D. oameni; îla) .

Fără de ~ Păcătos. 13 (D. oameni; îal) Mișel. 14 (Învîla)  . Pre (sau cu, după) ~ Care corespunde normelor religioase, etice, juridice Si: just.

15 (ÎnvîlavCu (sau spre) ~ (dreaptă), cu ~ așezată În conformitate cu normele religioase, etice, juridice.

16 (Învd. divinitate sau d. persoane considerate ca purtătoare ale grației divine; îeA pune ~, a da ~ A fixa normele de conduită, în conformitate cu preceptele religioase. 17 Doctrină religioasă. 18 Confesiune religioasă. 19 (ÎePe (îvrpre) ~a mea, (învpre (a) me(a) ~ Se spune, adesea în exclamații, pentru a întări o afirmație sau un jurământ.

20 (Înv) Datină. 21 Practică religioasă. 22 Uzanță. 23 Normă de conduită. 24 (Îs~a pământului, (rar) ~a țării, ~ nescrisă .  Totalitate a normelor de viață necodificate, stabilite în decursul timpului între membrii unei colectivități și transmise prin tradiție. Din generație în generație. 25 (Pexîas) Obicei specific unei țări, unei regiuni etc. păstrat din vechime.

26 (ÎvrîlavDe ~ Care este conform uzanței. 27 (ÎlavDupă ~ În conformitate cu datinile religioase. 28 (ÎnvîeA avea ~ A avea obicei. 29-30 (Îljv)

În (toată) ~a De-a binelea.

31-32 (Îal) Cu totul. 33-34 (Îal) (Care este) în adevăratul înțeles. 35 (TrsîeCum e ~a Cum se cuvine. 36 (Îs~a junglei Luptă acerbă, fără scrupule pentru existență. Determinată de anumite conjuncturi sociale.

37 Normă cu caracter obligatoriu stabilită și apărată de puterea de stat. 38 Totalitate a normelor cu caracter obligatoriu stabilite și apărate de puterea de stat. 39 (Îs~ fundamentală, (sau, îvr~ constituțională) Constituție.

40 (Îs~ marțială Lege (35) care autorizează în unele state folosirea forței armate pentru represiune internă.

41 (Îs~ salică Culegere fundamentală de norme de drept bazate pe obiceiul pământului, aparținând francilor de pe teritoriul Galiei.

42 (Îs~a talionului Lege (35) penală la unele popoare din vechime, prin care se aplica vinovatului o pedeapsă identică cu fapta de care se făcea culpabil.

43 (ÎsOm de ~ Jurist.

[/column]

Lasă un comentariu