[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]
„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Incredibil !
„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”,la aceasta intrebare din pacate nici ca avocati nu stim ce sa raspundem.
Care lege?
Ce a decis Parlamentul?
Ce spune legea?
Ordonanța de urgență nr. 92/2003 pentru modificarea și completarea unor reglementări referitoare la organizarea și desfășurarea referendumului
Nu precizeaza nimic
Hotărârea Guvernului nr. 1.103/2003
Intrebarea trebuie sa fie generala,dar nu ambigua
lege1 sf [At: COD. VOR. 60/14 / V: (Trs) lejă / Pl: legi / E: ml lex, legis] 1 (Bis) Precept divin.
2 (Bis) Normă religioasă.
3 (Bis) Ansamblu de norme religioase consemnate în scris, considerate ca emanând de la divinitate.
4 (Îs) ~a veche, ~a lui Moise Vechiul Testament. 5 (Îas) Religie mozaică. 6 (Îs) ~a nouă, ~a vieții Noul Testament. 7 (Îas) Religie creștină. 8 (Îs) ~a lui Mahomed Religie mahomedană. 9 (Îs) Tablele (sau, rar, tabla) legii Fiecare dintre cele două lespezi de piatră pe care era săpat decalogul care. Potrivit Vechiului Testament, i-a fost dat de către Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. 10-11 (Pop; îljv) . Fără de ~ (Într-un mod) care contravine normelor religioase, etice, juridice. 12 (D. oameni; îla) .
Fără de ~ Păcătos. 13 (D. oameni; îal) Mișel. 14 (Înv; îla) . Pre (sau cu, după) ~ Care corespunde normelor religioase, etice, juridice Si: just.
15 (Înv; îlav) Cu (sau spre) ~ (dreaptă), cu ~ așezată În conformitate cu normele religioase, etice, juridice.
16 (Înv; d. divinitate sau d. persoane considerate ca purtătoare ale grației divine; îe) A pune ~, a da ~ A fixa normele de conduită, în conformitate cu preceptele religioase. 17 Doctrină religioasă. 18 Confesiune religioasă. 19 (Îe) Pe (îvr, pre) ~a mea, (înv) pre (a) me(a) ~ Se spune, adesea în exclamații, pentru a întări o afirmație sau un jurământ.
20 (Înv) Datină. 21 Practică religioasă. 22 Uzanță. 23 Normă de conduită. 24 (Îs) ~a pământului, (rar) ~a țării, ~ nescrisă . Totalitate a normelor de viață necodificate, stabilite în decursul timpului între membrii unei colectivități și transmise prin tradiție. Din generație în generație. 25 (Pex; îas) Obicei specific unei țări, unei regiuni etc. păstrat din vechime.
26 (Îvr; îlav) De ~ Care este conform uzanței. 27 (Îlav) După ~ În conformitate cu datinile religioase. 28 (Înv; îe) A avea ~ A avea obicei. 29-30 (Îljv)
În (toată) ~a De-a binelea.
31-32 (Îal) Cu totul. 33-34 (Îal) (Care este) în adevăratul înțeles. 35 (Trs; îe) Cum e ~a Cum se cuvine. 36 (Îs) ~a junglei Luptă acerbă, fără scrupule pentru existență. Determinată de anumite conjuncturi sociale.
37 Normă cu caracter obligatoriu stabilită și apărată de puterea de stat. 38 Totalitate a normelor cu caracter obligatoriu stabilite și apărate de puterea de stat. 39 (Îs) ~ fundamentală, (sau, îvr, ~ constituțională) Constituție.
40 (Îs) ~ marțială Lege (35) care autorizează în unele state folosirea forței armate pentru represiune internă.
41 (Îs) ~ salică Culegere fundamentală de norme de drept bazate pe obiceiul pământului, aparținând francilor de pe teritoriul Galiei.
42 (Îs) ~a talionului Lege (35) penală la unele popoare din vechime, prin care se aplica vinovatului o pedeapsă identică cu fapta de care se făcea culpabil.
43 (Îs) Om de ~ Jurist.
[/column]