Dacă au datorii la stat, companiile nu mai pot cere insolvența Vezi Cum

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

 Dacă au datorii la stat, companiile nu mai pot cere insolvența Vezi Cum

Afla ce anume trebuie sa faca firmele ,dacă au datorii la stat, companiile nu mai pot cere insolvența vezi cum .

Legea insolventei 2018,datorii stat Avocat Coltuc explica #avocatcoltuc https://www.coltuc.ro

 

Companiile care au probleme financiare pot cere insolvența numai dacă datoriile pe care le au la stat reprezintă mai puțin de jumătate din totalul datoriilor pe care le au, Reiese dintr-o ordonanță de urgență publicată recent în Monitorul Oficial. În acest fel, autoritățile vor să oprească firmele să mai ceară insolvența doar cu scopul de a evita plata datoriilor la stat.

În România, conform cu Legea nr. 85/2006 – Legea insolvenței – publicată în MO nr. 359 din 21.04.2006.

 procedura falimentului

se înțelege procedura de insolvență concursuală colectivă și egalitară care se aplică debitorului în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind urmată de radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat.[1]

Insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului, caracterizată prin incapacitatea vădită de plată a datoriilor exigibile cu sumele de bani disponibile (Legea nr. 64/1995). Practic, termenul de insolvență se aplică pentru o situație patrimonială dificilă sau de criză a unui comerciant. Care determină imposibilitatea îndeplinirii de către acesta la termen și în bune condiții a obligațiilor de plată asumate.

Potrivit legii, insolvența poate fi prezumată ca fiind:

  • vădită, atunci când, după trecerea a 30 de zile de la scadență, debitorul nu a plătit datoria pe care o are față de unul sau mai mulți creditori,
  • iminentă, atunci când se dovedește faptul că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate cu fondurile bănești disponibile la data scadenței.

La figurat, termenul înseamnă ruină, eșec total, fiasco, crah.

Entitățile care aplică procedura de insolvență sunt: instanțele judecătorești, judecătorul-sindic, administratorul judiciar și lichidatorul[2].

Potrivit legii, creditorii pot introduce la tribunal cererile de faliment dacă datoriile depășesc 30.000 lei[3].

Dacă societatea comercială poate fi salvată sau activitatea economică este viabilă – datoriile acesteia pot fi restructurate .  (de obicei cu acordul creditorilor). Această procedură are drept obiectiv protejarea societății comerciale și păstrarea locurilor de muncă.

În cazul în care activitatea economică nu poate fi salvată, societatea comercială trebuie lichidată („dă faliment”).

[/column]

Lasă un comentariu