Totul despre executare silita

Totul despre executare silita

Totul despre executare silita contestatie la executare in 2019-2020 .Vezi Cum .#livecoltuc-coltucsiasociatii.ro.Ai consultanta online GRATUITA .

#livecoltuc
#executaresilita
#contestatielaexecutare

https://www.coltuc.ro/totul-despre-exe…are-in-2019-2020/

CITESTE SI https://ro.wikipedia.org/wiki/Executarea_unei_hot%C4%83r%C3%A2ri_judec%C4%83tore%C8%99ti

 

Totul despre executare silita, contestatie la executare in 2019-2020
Totul despre executare silita, contestatie la executare in 2019-2020

Executarea silită reprezintă ultima fază a procesului civil în cadrul căreia vă puteţi realiza efectiv drepturile statornicite printr-un titlu executoriu.

În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instante sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.

Pot fi executate silit obligaţiile al căror obiect constă în plata unei sume de bani, predarea unui bun ori folosinţa acestuia .Desfiinţarea unei construcţiiplantaţii ori alte lucrări sau luarea unei alte măsuri admise de lege.

Executarea silită o puteţi face numai în temeiul unei hotărâri judecătoreşti ori al unui alt titlu executoriu .Alt titlu executoriu poate fi un bilet la ordinCECContract de Imprumut autentificat la notarContract de Credit Bancar.

Prin urmare nu puteţi declanşa procedura executării silite în lipsa unui titlu executoriu.

Pentru ca o hotărâre judecătorească să fie pusă în executare ea trebuie să fie investită cu formulă executorie. Cu excepţia încheierilor executorii, hotărârilor executorii provizorii şi alte hotărâri prevăzute de lege, care se execută fără formula executorie.

Competenţa de investire a hotărârii pe care doriţi să o executaţi, cu formulă executorie, revine primei instanţe (ca regula JUDECATORIA).

Vă atenţionăm că se investesc cu formulă executorie hotărârile care au rămas definitive ori au devenit irevocabile.Inscrisurile autentificate, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri, pentru ca acestea să devină executorii în cadrul prevăzut de lege.

Încheierea prin care vi s-a admis cererea de investire cu formulăexecutorie a unei hotărâri judecătoreşti sau a altui înscris în cazurile prevăzute de lege, nu este supusă nici unei căi de atac.