Cum imi declar insolventa personala (falimentul personal) persoana fizica in 2020? *coltucsiasociatii.ro

Cum imi declar insolventa personala (falimentul personal) persoana fizica in 2020? *coltucsiasociatii.ro

#insolventa #persoanafizica #insolvent #anaf #anpc #coltucsiasociatii
Informatii oferite despre falimentul personal 2020 de Marius Vicentiu Coltuc ,https://www.coltucsiasociatii.ro/

După cum subliniază ANPC într-o postare recentă pe Facebook. Persoanele cu datorii neplătite de cel puțin 90 de zile primesc sprijin din partea reprezentanților autorității atunci când vor să deschidă procedura de insolvență. Mai exact, ei vor primi sfaturi și îndrumare pentru întocmirea dosarului de insolvență. Procedură ce, teoretic, ar trebui să-i ajute să se redreseze financiar.

Totodată, de consiliere gratuită beneficiază, după cum se menționează în postarea ANPC. Cei ce au datorii mai mari decât valoarea tuturor bunurilor pe care le dețin.

(cel puţin 15 salarii minime brute pe economie, adică 2.230 lei x 15 = 33.450 de lei) și persoanele fără venituri cu datorii sau cele care au o situație financiară iremediabil compromisă.
ANPC transmite că “sprijină, prin intermediul Direcţiei de Insolvenţă Persoane Fizice. Implementarea Legii insolvenţei persoanelor fizice nr. 151/2015. Prin consilierea consumatorilor vizaţi de actul normativ, cât şi prin sprijinirea activităţii Comisiilor Teritoriale care se regăsesc la nivelul fiecărui judeţ”.

Mai multe informații despre consilierea oferită de ANPC pot fi găsite în secțiunea dedicată insolvenței persoanelor fizice.

De pe website-ul autorității și pe pagina de Facebook – Insolvenţă Persoane Fizice.
De asemenea, ANPC anunță că, în momentul de față, există în derulare dosare de insolvenţă care vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului. Potrivit Legii nr. 151/2015, cele trei tipuri de proceduri de insolvență sunt cea de insolvență pe bază de plan. Insolvența prin lichidare de active și procedura simplificată de insolvență.
Pentru a putea cere intrarea în insolvență, cei cu datorii trebuie să îndeplinească cel puțin criteriul legat de o valoare minimă a datoriilor. Astfel, dacă în cazul procedurii de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor și a procedurii judiciare de insolvență prin lichidare de active. Pragul este de 15 salarii minime pe economie, în cazul procedurii simplificate, pragul minim al datoriilor este de cel puțin zece salarii minime

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!