Guvernul Boc nu mai are bani pentru salariile feroviarilor

Statul nu mai are bani sa plateasca salariile ceferistilor, chiar daca premierul Emil Boc promitea acum doua luni ca bugetarii isi vor primi lefurile la timp. Zeci de mii de salariati de la CFR Marfa si CFR Infrastructura asteapta de

aproape doua saptamani sa primeasca avansul pe luna mai. Directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian „crede” ca saptamana aceasta ceferistii isi vor primi avansul pe luna mai.

La sfarsitul lunii mai, peste 45.500 de salariati de la CFR Marfa si CFR Infrastructura ar fi trebuit sa primeasca o parte din leafa. Numai ca acest lucru nu s-a intamplat. „La sfarsitul lunii mai ar fi trebuit sa se plateasca avansurile la CFR Marfa si Infrastructura. Abia la sfarsitul saptamanii trecute, la CFR Infrastructura s-a platit jumatate din avansul pe luna mai. Acum se aude ca din cealalta jumatate se va da numai jumatate. Cei care ne conduc nu se gandesc ca oamenii au de platit rate, energia electrica, apa si alte facturi? Ceferistii mai trebuie sa si manance”, ne-a spus un salariat de la CFR Marfa. Acesta a adaugat ca in societate circula zvonul ca pe lunile iulie si august se vor primi doar 16% din lefuri. „Avem parte de cel mai prost guvern de pana acum.

 

gardianul

 

Lasă un comentariu