Ce trebuie sa faceti daca nu mai puteti plati rata la banca va invata Casa de avocatura Coltuc

Anuntarea bancii cu privire la problemele financiare va poate salva de la executarea silita si pierderea bunurilor. Daca anunti banca din timp ca te afli în imposibilitatea de a-ti mai achita ratele, se pot gasi solutii astfel încât sa nu

te trezesti scos în strada.Trebuie insa sa fiti asistat de un avocat al Casei de avocatura Coltuc.Onorariul este modic de 300 lei.

Trebuie retinut faptul ca este indicat ca fiecare cerere adresata bancii sa nu fie numai verbala, ci si în scris, pentru a putea dovedi ulterior ca ati fost de buna-credinta.

Cei care intra în incapacitate de plata trebuie sa demonstreze bancii ca se afla într-o situatie financiara dificila si sa anexeze cererii de amânare sau reesalonare documente care sa dovedeasca acest lucru. Prin respectivele documente se întelege, spre exemplu, adeverinte de somaj, decizii de micsorare a venitului salarial.

De asemenea, trebuie evitata depasirea unei perioade de 90 de zile de restante fara a anunta banca de incapacitatea de plata a ratei. Dupa aceasta perioada, adauga Burlacu, riscul demararii procedurii de executare silita creste.

Tot mai multe case scoase la licitatie

Pe de alta parte, daca sunteti înstiintati ca dosarul împrumutului dumneavoastra a fost transferat unei firme specializate în recuperari de creante, trebuie sa luati legatura cu reprezentantii acesteia pentru a afla ce aveti de facut. Numarul datornicilor executati silit a crescut, în intervalul ianuarie-martie 2010, cu aproape 20% fata de primele trei luni ale anului trecut, potrivit lui Daniel Mihalache, executor judecatoresc.

„Acest lucru este evident, daca analizam oferta de bunuri imobiliare postata pe siteurile bancilor, cu mult mai numeroasa fata de debutul lui 2009″, spune executorul. Bunul imobil scos la licitatie, în urma neplatii ratelor bancare, poate avea un pret de pornire cu pâna 25% mai mic fata de evaluarea facuta de banca.

„Este evident faptul ca institutiile creditoare urmaresc recuperarea datoriei de la debitor si sunt mai putin interesate de obtinerea unei sume îndeajuns de mari încât sa-si recupereze banii, dar sa-i ramâna si împrumutatului o mica suma”, spune reprezentantul unei companii specializate în managementul creantelor.

Adevarul

Lasă un comentariu