Membrii unui grup infractional specializat in infractiuni informatice trimisi in judecata precizeaza Casa de avocatura Coltuc

Procurorii – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a 11 inculpati, membri ai unui grup infractional organizat transnational, specializat in savarsirea de si

 

 

.

In fapt, se retine ca, in perioada 2008 – 2010, membrii gruparii au actionat pe teritoriul Romaniei, Austriei, Ungariei, Germaniei, Olandei, Italiei, Sloveniei si folosind echipamente software si hardware in vederea falsificarii de instrumente de plata electronica, respectiv cu ajutorul numerelor de cont si a celorlalte date de identificare ale titularilor acestora, obtinute in mod ilegal din Statele Unite ale Americii, au falsificat mai multe sute de carduri bancare, cu ajutorul carora au efectuat diverse operatiuni frauduloase, respectiv achizitii de bunuri, retrageri de numerar si au achitat valoarea unor servicii publice.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 300.000 euro.

Liderii grupari au fost identificati ca fiind inculpatii PORCAR TIBERIU, zis „TIBI” si CIOCIRLAN DAN, zis „CIOCHI” sau „GRASU”, acesta din urma detinand, fara drept droguri de risc si de mare risc.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au cooperat in acesta cauza cu autoritatile judiciare competente din Germania, Slovenia si Austria.

Pentru asigurarea recuperarii prejudiciului, procurorii D.I.I.C.O.T. au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile (cladiri si terenuri) apartinand liderilor grupurilor infractionale organizate.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Bihor.

Sursa: DIICOT

Lasă un comentariu