Ghid de recuperare datorii intretinere prezentat de Casa de avocatura Coltuc

Presedintele Asociatiilor de Proprietari din Romania, , spune care sunt pasii de urmat pentru a recupera restantele la intretinere.Actiunea in justitie se realizeaza cel mai devreme dupa 3 luni de neplata, indiferent de valoarea sumei restante.

Inaintea actiunii in justitie, asociatia de proprietari transmite restantierului o notificare- somatie, printr-un birou de executor judecatoresc.

Daca proprietarul nu respecta termenul, se face dosarul de chemare in judecata.

Cererea de chemare in judecata se depune la judecatoria de sector/localitate de catre asociatia de proprietari reprezentata de presedinte sau de o alta persoana imputernicita de acesta.

Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari va fi pusa in practica de executorul judecatoresc ales de asociatie. Executarea silita se face asupra bunurilor mobile sau imobile ale restantierului sau prin poprire pe salariul de la locul de munca sau pe pensie.

Un comentariu la „Ghid de recuperare datorii intretinere prezentat de Casa de avocatura Coltuc”

  1. Buna ziua

    Va rog sa-mi comunicati cat dureaza proces intre asociatia de locatari si 3 famili rau platnice din a caror cauza a fost oprita apa calda in tot blocul este vorba de un bloc in sectorul 3 Bucuresti

    Cu stima
    Carmen Ursica

Lasă un comentariu