Care sunt pasii pentru a contesta o executare silita?

In primul rand sa avem in vedere ca termenul de 15 zile de contestatie la executare este un termen ce se aplica exclusiv actelor de executare nu si atunci cand discutam despre o contestatie ce vizeaza lamurirea intinderii si aplicarii titlului executoriu, spre exemplu cazul care ne intereseaza, contestarea unor contracte de credit bancare, atunci avem un termen care se poate intinde pana la 3 ani de zile.

Imediat cum se primesc actele de executare trebuie sa aveti in vedere ca incuviintarea executarii si fie data cu cale de atac, titlul executoriu sa fie prezent si unit cu somatia, sa existe somatie de incepere a executarii silite emisa in baza art. 666 si nu doar somatia imobiliara.

Contestatia le executare o veti face intodeauna la judecatoria din circumscriptia careia se afla imobilul executat silit si intodeauna folositi-va de clauze abuzive din contractele dvs. cu banca fiind asa cum si practica a aratat-o puteti suspenda executarea silita – a se vedea cauza prin care – Curtea amintește de asemenea că, pentru a proteja drepturile conferite consumatorilor de Directiva 93/13, statele membre au obligația să adopte măsuri de protecție astfel încât să prevină utilizarea în continuare a clauzelor calificate drept abuzive. În acest scop, autoritățile judiciare și administrative din statele membre trebuie să aibă la dispoziție mijloace adecvate și eficace. Mai concret, păstrând totodată posibilitatea alegerii sancțiunilor aplicabile pentru încălcările dreptului
1 Directiva 93/13/CEE a Consiliului din 5 aprilie 1993 privind clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii (JO L 95, p. 29, Ediție specială, 15/vol. 2, p. 273)

Lasă un comentariu