SMS primit De clientii Bancpost de marire rate

Preluare din ziarul Bursa

sms marire rata Bancpost avocat Coltuc 0745150894
sms marire rata Bancpost avocat Coltuc 0745150894

Banca justifică creşterea prin majorarea LIBOR
Bancpost a mărit, în această săptămână, ratele la creditele în franci elveţieni, potrivit sesizărilor clienţilor primite pe adresa redacţiei noastre.
Unul dintre aceştia ne-a declarat: „Zilele acestea am primit următorul sms: «Noua dumneavoastră rată la creditul nr….are valoarea de …CHF şi este scadentă în 17.07.2016. Pentru detalii, vă invităm în unităţile Bancpost». După ce am citit mesajul, am verificat online cât am plătit luna trecută şi am constatat o mărire de circa 4 CHF. Marţi, am sunat la bancă pentru detalii şi mi s-a spus că mi-a crescut rata probabil din cauza liborului, dar că voi fi resunat pentru clarificări. Nu am primit nici un răspuns şi, de aceea, miercuri, am sunat, din nou. Persoana cu care am interacţionat, telefonic, mi-a spus că nu au primit încă niciun răspuns din centrală. La fel şi joi. Cam asta este povestea”.
Contactaţi de noi pentru clarificări, reprezentanţii Bancpost ne-au spus: „Rata dobânzii variabile aferentă creditelor ipotecare este actualizată, conform prevederilor contractuale şi legislative, în functie de variaţia inregistrată de indicele de referinţă (în cazul creditelor în CHF – indicele LIBOR), informaţie publică. Revizuirea se face atât în sensul majorării, cât şi al reducerii ratei de dobândă, respectând evoluţia indicelui de referinţă. Informativ vă comunicăm că acest indicator (LIBOR CHF) a înregistrat o creştere cu 0,17% în perioada decembrie 2015 – iunie 2016. Confom legislaţiei în vigoare, mesajul de tip SMS este una din metodele care pot fi utilizate pentru notificarea clientului cu privire la orice modificare a ratei dobânzii aferente creditului”.
Avocatul Marius Coltuc ne-a declarat: „În urmă cu 8 luni, consumatorii încheiau nişte oferte abuzive prin care ratele deveneau variabile şi consumatorul nu putea să cheme în judecată banca. Vor urma şi alte bănci care vor anunţa ratele mărite.
Trimiterea unor astfel de sms-uri încalcă dispoziţiile legii 193/2000 şi chiar se poate vorbi de o latură penală (înşelăciune). După primirea unor astfel de sms-uri sfătuiesc clienţii să trimită o adresă în scris băncii în care să ceară lamuriri cu privire la acestă creştere”.

Lasă un comentariu