Atentie : 31 august 2018, ultima zi în care mai puteți cere la Fisc restituirea taxei auto!

Se restituie toate taxele încasate de către statul român, indiferent de denumirea sub care acestea au activat din 2007. Este vorba de taxa de primă înmatriculare, timbrul de mediu, taxa specială pentru autovehicule sau taxa de poluare.

 

 

31 august, ultima zi în care mai puteți cere la Fisc restituirea taxei auto! 1,5 miliarde de euro luați de stat trebuie dați înapoi românilor

 

Vezi https://www.coltuc.ro

Care este procedura

În acest moment, procedura este simplă: tot ce trebuie să faci este să depui o cerere de restituire la autoritatea fiscală unde ești arondat.

Legislația nu mai prevede obligația de a anexa la cerere alte documente.

În mod evident, este interesul persoanei să completeze corect cererea, iar restituirea taxei se va face într-un cont bancar din România.

Una dintre modificările din legislația fiscală a constat chiar în simplificarea procedurii, în sensul că cererea nu va mai fi însoțită de dovada plății, talonul de înmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului.

Mașinile luate în leasing

Totuși, consultantul Adrian Bența susține că ar putea exista anumite situații complexe.

Este vorba de cesiunile de contracte pentru autoturismele achiziționate prin leasing, când dreptul la restituire a taxei revine cumpărătorului final, chiar dacă taxa a fost achitată de societatea de leasing. Aici, autoritatea fiscală ar putea să solicite informații suplimentare.

Se dă dobândă

De asemenea, statul va achita suma cu o dobândă afirma avocat Coltuc Marius Vicentiu

Imagini pentru coltuc

 

VEZI AICI

https://www.facebook.com/315161931941566/posts/231811130835615

Lasă un comentariu