[site_reviews_form title=”Contractele de credit încheiate online sunt titluri executorii” description=”Contractele de credit încheiate online sunt titluri executorii” id=”ko1eicsm”]Contractele de credit încheiate online sunt titluri executorii
S-a deschis cutia Pandorei : Contractele de credit încheiate online sunt titluri executorii . Vezi Coltuc si asociatii cei mai buni in contestatii
Este incredibil
Peste 3 milioane de romani vor fi executati silit imediat.
Stimata ICCJ,
Puteti sa imi raspundeti la urm.intrebare:
CE SE INTAMPLA CAND CINEVA ITI COMPLETEAZA UN ASTFEL DE CONTRACT AVAND DATELE TALE?
Concret, problema rezolvată de ICCJ e cea a contractelor de împrumut încheiate online cu IFN-urile. Care n-au fost semnate de mână (olograf) sau electronic (semnătură electronică extinsă) de cel împrumutat.
Decizia ICCJ nr. 23/2019 va deveni obligatorie pentru toată lumea după ce va apărea în Monitorul Oficial, adică atât pentru instanțe, cât și pentru IFN-uri și împrumutați.
Diferentele dintre banci si institutiile financiare nebancare (IFN) tin atat de statutul lor, de reglementarile aplicabile, de criteriile pe care fiecare trebuie sa le indeplineasca pentru a primi autorizatia de functionare, dar si de activitatile pe care le pot derula
Din punctul de vedere al clientului, principala diferenta este ca un IFN poate acorda credite dar nu poate atrage depozite. Aceasta ultima activitate poate fi realizata numai de banci si celelalte institutii de credit.
IFN-urile sunt impartite in doua categorii: IFN-uri inscrise in Registrul Special al Bancii Nationale si cele inscrise doar in Registrul General. Pentru a face parte din prima categorie, institutiile financiare nebancare trebuie sa indeplineasca anumite criterii de capital, volumul creditelor acordate, total active.
Atat bancile cat si IFN-urile din Registrul Special sunt supravegheate si reglementate de BNR. Cele care sunt inscrise doar in Registrul General nu au o institutie care sa le monitorizeze activitatea.
Pentru a primi autorizatie de functionare din partea BNR o banca trebuie sa faca dovada unui capital minim initial de 5 milioane euro.
O institutie financiara nebancara este nevoita sa prezinte un capital social de 200.000 euro, respectiv 3 milioane euro in cazul IFN-urilor care acorda credite ipotecare.
Mergem din rau in mai rau!