Avocat drept sportiv – „Intram cate cinci la dus, ca sa nu consumam multa apa”

Mijlocaşul Andrei Lungu (24 de ani) visa ca într-o zi să poată evolua la un club important din România şi, de ce nu, la echipa naţională. A crescut la Şcoala de Fotbal Ardealul, din Cluj, alături de Răduţ, Maxim şi Chiricheş, iar în 2008, când a semnat cu Sportul, nu se gândea că ceea ce spera el să fie o rampă de lansare se va transforma într-un adevărat coşmar. Şi, cel puţin până în 2016, când îi expiră contractul, nu pare a avea şanse de scăpare.

„Are influenţă la comisii
Accidentat în vara anului trecut într-un amical cu Rapid, Lungu s-a ales cu o ruptură a ligamentelor încrucişate şi a meniscului. Nesusţinut de nimeni din club în perioada de recuperare, fără condiţii de pregătire la stadion şi neplătit de mai bine de un an, mijlocaşul defensiv vrea să părărească Sportul cât mai repede. „Nu mi-am luat banii de 17 luni, dar nu pot dovedi asta. Când ne mai dădea Şiman sume mici, câteva milioane de lei, semnam nişte dispoziţii de plată nedatate. Iar el punea ce dată voia, ulterior. Dacă refuzam să semnăm nu mai primeam nici acei câţiva lei. Aveam nişte dispoziţii semnate în 2010, iar patronul a scris la scopul încasării «avans drept contractual 2011-2012». Deci eu nu eram plătit în 2010, dar primeam bani în avans pentru sezonul următor. Primul proces a durat şase luni şi l-am pierdut”. Fotbalistul crede că Vasile Şiman are relaţii la comisii şi din această cauză, nimeni nu reuşeşte să câştige litigiile cu echipa din Regie. „Singurele litigii care durează peste cinci luni sunt ale Sportului. Am impresia că ştie pe cineva la comisii, că are influenţă. Altfel nu-mi explic aceste lucruri”, a declarat Lungu.

„S-a operat cu bani împrumutaţi!”
Necazul cel mai mare pentru jucător s-a produs în vara anului trecut, când, la un test cu Rapid, a suferit o ruputură a ligamentelor încrucişate şi a meniscului. Din păcate pentru el, acela a fost momentul în care clubul l-a lăsat definitiv din braţe. „M-am operat imediat după meci, dar Sportul nu m-a ajutat cu nimic. Nu mi-a dat bani nici pentru operaţie şi nici pentru recuperare. M-am împrumutat pe la diverşi prieteni cu 30.000 de lei pentru a mă repune pe picioare. Şiman mi-a plătit doar spitalizarea, 800 de lei. Familia mea nu a putut să mă ajute. Mai am cinci fraţi şi nu puteam să le cer bani părinţilor. Familia prietenei mele m-a susţinut mult, dar şi impresarul meu, Lucian Marinescu, un om care m-a ajutat să trec peste această perioadă grea”, mărturiseşte fotbalistul.

A fost la un pas să ajungă pe străzi
Născut în Piteşti, Andrei Lungu a fost aproape să rămână pe străzi. Clubul nu i-a plătit deloc chiria, iar atunci când a încetat să-i achite şi salariul, jucătorul a intrat în panică. „Acum stau la prietena mea. Dacă nu era ea, ajungeam pe străzi şi nici nu mai jucam fotbal. Când am venit la Sportul, Şiman a spus că-mi dă şi bani pentru locuinţă, dar eu plăteam din propriul buzunar 250 de euro pe lună. Când îmi dădea bani de chirie, scria în acte că de fapt mi-a virat salariul”, rememorează mijlocaşul piteştean.

www.coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog

avocat@coltuc.ro

Lasă un comentariu