Timbru de mediu – Când vor plăti şoferii români timbrul de mediu

Românii vor plăti timbrul de mediu după noua formulă propusă de Ministerul Mediului la sfârşitul lunii martie, a declarat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, într-un interviu pentru gândul, în care a răspuns la mai multe întrebări despre cum se va aplica noua taxă.

timbru de mediu

UPDATE: Noua formulă pentru calcului taxei va fi aprobată săptămâna viitoare, prin ordonanţă, în şedinţa de guvern de marţi, a anunţat premierul Victor Ponta. Primul-ministru susţine că a decis să mai lase „o săptămână de dezbatere”, timp în care proiectul să fie afişat pe site-ul Ministerului. „Impactul bugetar e foarte mic, important este mesajul. Vom avea prime pentru maşinile nepoluante”, a susţinut Ponta.

Ministrul Mediului a prezentat astăzi în şedinţa de Guvern noua fomulă de calcul pentru timbrul de mediu, care, pe lângă calculul emisiilor de CO2 produse de autoturism, va cuprinde şi diferenţierea la plată dintre maşinile pe benzină şi cele pe motorină.

 Când vor plăti şoferii români timbrul de mediu

Principalele puncte ale interviului:

– Timbrul de mediu va intra în vigoare cel mai devreme în cursul lunii martie – sfârşitul lunii martie.

– Cum justifică Rovana Plumb introducerea unei noi formule de calcul pentru taxa auto.

– Timbrul de mediu ţine cont de puterea de cumpărare a românilor.

– Ministerul Mediului are pe rol 300.000 de procese pentru restituirea taxei auto.

– Banii încasaţi din taxa auto sunt mai puţini decât cei pe care Guvernul trebuie să-i restituie şoferilor care au dat statul în judecată.

 Evitare/recuperare timbru de mediu

– Se majorează valoarea voucherelor pentru programul Rabla.

www.coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog

avocat@coltuc.ro

Lasă un comentariu