Firma de recuperari creante – Recuperare creante

Firma de recuperari creante – Recuperare creante

Firma de recuperari creante - Recuperare creanteCea mai des intalnita problema in cadrul relatiilor comerciale dintre persoanele juridice din Romania, este neincasarea la scadenta a facturilor fiscale emise. Din acest motiv agentii economici romani raman de multe ori cu facturi neincasate si sume de bani nerecuperate, ceea ce inseamna in mod automat micsorarea profiturilor societatilor comerciale ce provoaca pierderi insemnate la intocmirea exercitiului financiar anual.

Acesta situatie este rezolvata intr-o mare masura prin angajarea unei societati de recuperare/colectare creante, debite, datorii, specializata in acest domeniu atat de complex.

Lucru mai putin cunoscut, in Romania functioneaza Asociatia de management al creantelor comerciale, care reuneste cateva dintre companiile de profil de pe piata locala si care invita debitorii sa semnaleze situatiile in care membrii au actionat in afara codului de conduita al asociatiei.

Codul de conduita stabileste care sunt actiunile permise in activitatea membrilor, precizand de exemplu ca „apelurile telefonice trebuie efectuate in orice moment si in orice loc, atat timp cat nu ii vor aduce neplaceri debitorului, respectiv in zilele de lucru, intre 7 AM si 9 PM”, fara a mentiona insa niciun fel de sanctiuni in eventualitatea incalcarii acestor norme.

Practicile incorecte nu sunt specifice anumitor companii de recuperare creante care isi desfasoara activitatea in tara noastra. Publicatia americana Huffington Postofera cateva sfaturi utile consumatorilor americani „hartuiti” de recuperatori, care pot fi urmate si de romanii aflati in situatii similare.


Lasă un comentariu