#divort (Cum Poți Divorța Cât Mai Repede în România 2020) Vezi coltucsiasociatii.ro

#divort (Cum Poți Divorța Cât Mai Repede în România 2020)

E bine de știut că, dintre cele trei modalități de divorț prevăzute în legislația din România, divorțul la Primărie este cel mai simplu

Există trei modalități de a divorța în România, prevăzute în Codul Civil, notează COLTUC MARIUS VICENTIU,manager www.coltucsiasociatii.ro

Poți divorța chiar în locul în care ai încheiat căsătoria, adică în fața ofițerului de stare civilă, la notariat sau în fața unui judecător, în cazul în care există un proces. Cele trei soluții nu se pliază, însă, în toate cazurile deoarece, uneori, sunt neînțelegeri și copii la mijloc. Divorțul la Primărie este cea mai simplă metodă, cea mai puțin costisitoare și cea mai scurtă, notează sursa citată. În Codul Civil este cunoscută și sub denumirea de divorț prin acordul soților pe cale administrativă.

Cum poți divorța la Primărie.

Care sunt condițiile Prima condiție este ca soții să fie de acord să divorțeze, în sensul că unul nu poate merge la ofițerul stării civile pentru a cere divorțul, fără ca acordul să nu fie menținut de ampână la finalul procedurii. A doua condiție este ca soții să nu aibă copii minori, născuți din căsătorie, în afara acesteia sau adoptați. Altfel, nu pot divorța la Primărie. Dacă soții au copii minori, divorțul poate fi realizat la notar, însă, numai în anumite condiții. „Divorțul prin acordul soților nu poate fi admis dacă unul dintre soți este pus sub interdicție”, scrie în Codul civil, ca o condiționare suplimentară. Care este procedura pentru a divorța la Primărie Cererea de divorţ pe cale administrativă se face în scris. Se depune şi se semnează personal de către ambii soţi, în faţa ofiţerului de stare civilă de la Primăria care are în păstrare . Actul de căsătorie sau pe raza careia se află ultima locuinţă comună a soţilor.
Soții trebuie să vină cu următoarele documente: certificatele de naştere şi căsătorie ale fiecăruia, în original şi în copie. Documentele cu care se face dovada identităţii, în original şi copie.

Divorțul nu se obține, însă, pe loc.

După înregistrarea cererii de divorț, soții au la dispoziție un termen de 30 de zile calendaristice, calculate de la data depunerii cererii, pentru a putea retrage acțiunea. După expirarea celor 30 de zile, ofițerul de stare civilă îi mai întreabă pe soți . Încă o dată dacă vor să continue cu divorțul și le solicită o declarație în acest sens. Astfel, divorțul continuă numai dacă ambii soți se prezintă la declarație, iar amândoi vor să divorțeze. În caz contrar, dosarul se clasează.

avocat din romania,

avocat in romania,

avocat online romania,

avocat bun romania,

avocat succesiune romania,

Onorariu avocat succesiune romania,

 

Caut avocat specializat in succesiuni mosteniri romania,

 

Avocat succesiune constanta romania,

 

avocat divort romania,

Consultatie avocat divort romania,

 

Cat costa un avocat pentru divort romania,

 

Onorariu avocat divort 2020 romania,

 

Avocat divort bucuresti romania,

 

Avocat divort cu copii romania,

 

Avocat divort sector 6 romania,

 

Avocat divort sector 2 romania,

 

Onorariu avocat divort 2021 romania,

 

Avocat succesiune baia mare romania,

 

Avocat succesiune cluj romania,

 

Avocat succesiune timisoara romania,

 

Avocat succesiuni sibiu romania,

 

Avocat succesiune forum romania,

 

 

Avocati celebri din romania,

 

Rating avocati romania,

 

Caut avocat romania,

Cel mai bun avocat din romania,

 

Cel mai bun avocat din romania 2022,

 

Cel mai bun avocat din romania 2018,

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!