Solutii de criza pentru recuperarea creantelor


In aceasta perioada, problema incasarii sumelor de la clienti tinde sa devina din ce in ce mai acuta, reflectandu-se si in intarzieri la plata salariilor si, implicit, intarzieri la plata impozitelor si contributiilor. Dificultatile sunt binecunoscute si se refera, mai intai, la blocajul financiar resimtit de catre toti operatorii economici.

O solutie inedita este de a utiliza administratia fiscala in procesul de recuperare a creantelor – in cazul in care exista si obligatii fiscale neachitate. Desigur ca responsabilitatea indeplinirii obligatiilor fiscale revine exclusiv si in totalitate persoanei obligate la plata. Ca urmare a acestei reguli, de la care se deroga doar in cazurile angajarii raspunderii personale a administratorului, asociatului sau altor persoane juridice in conditiile art. 27 si 28 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale nu pot fi silite sa intreprinda masuri impotriva unor terti debitori ai persoanei obligate la plata.

Cu toate acestea, in cazul in care nu este efectuata plata la scadenta, organele fiscale, prin intermediul compartimentelor de executare silita, pot initia masurile de executare atat impotriva debitorului, cat si impotriva tertilor, fiind insa libere sa decida asupra oportunitatii vreuneia dintre modalitatile de executare. Aceasta poate fi directa asupra sumelor din casierie, prin poprirea disponibilului din conturile debitorului, prin sechestrarea si valorificarea bunurilor mobile si imobile ale acestuia, dar, fara indoiala, si prin poprirea sumelor datorate de terti, in conditiile art. 149 si 150 din Codul de procedura fiscala.

In mod practic, colaborarea cu organul de executare este permisa si posibila, prezentarea unor modalitati si surse de stingere a obligatiilor de plata mai putin costisitoare decat executarea silita mobiliara si imobiliara putand fi cu usurinta insusita ca mijloc rapid si eficient de incasare a creantelor fiscale.

In aceste conditii, este posibila initiativa societatii de a informa organul fiscal cu privire la posibilitatea executarii prin poprire asupra sumelor datorate de catre terti. in cadrul acestei proceduri, tertul poprit, sub sanctiunea unei executari silite directe din partea organului fiscal, este obligat sa vireze imediat sumele datorate societatii creditoare, in contul bugetar indicat de organele de executare silita.

Trebuie avut in vedere si faptul ca, in paralel cu masurile de executare propuse, pot fi luate, concomitent, si alte masuri de executare, direct catre societatea debitoare.

Iata deci cum, prin executarea silita prin poprire, societatea debitoare va putea fi determinata sa isi achite sumele datorate – e drept, nu direct in contul societatii creditoare, ci stingand obligatiile fiscale ale acesteia din urma.

Pentru a va asigura ca veti obtine creantele este important sa aveti niste profesionisti in domeniu, care sa va asigure recuperarea banilor.

 

In 2009 Asociatia oamenilor de afaceri din Romania a desemnat Casa de avocatura Coltuc cea mai activa firma in domeniul recuperarilor de creante. Daca recuperatorul actual de debite al firmei dvs. nu il preseaza pe debitor sa plateasca cat mai urgent, sansele de recuperare a debitului sunt minime. Pretuim adevarul si respectul fata de client ca valori necesare pentru o colaborare reusita, de aceea, in calitate de client al Casei de avocatura Coltuc veti sti sigur care sunt sansele reale ale recuperarii creantei! Cazurile rezolvate si sumele recuperate ne recomanda!

De ce informatii aveti nevoie pentru a demara actiunea de recuperare a debitului ?

 

Numele corect, adresa, telefonul debitorului precum si suma pe care o datoreaza catre dvs. Daca aveti puteti trimite copii ale documentelor reprezentand corespondenta dvs. cu debitorul, carti de vizita sau orice alte documente justificative ale creantei.

 Care sunt ONORARIILE dvs.?

 

Casa de avocatura Coltuc are urmatoarele onorarii: Pentru sumele pana in 5000 RON avem un onorariu de 12 % din valoare creantei recuperate; pentru sumele cuprinse intre 5000 RON si 99.999 RON un onorariu succes total de 8%; peste 100.000 RON onorariul este de 4% din suma recuperata.

Ce rata de succes aveti?

 

De peste 85% din numarul de dosare.

Ce alte servicii ofera Casa de avocatura Coltuc?

 

Casa de avocatura Coltuc va pune la dispozitie serviciile celorlalte departamente ce o constituie: • Departamentul litigii; • Departamentul consultanta; • Departamentul registrul comertului; • Departamentul marketing si relatii cu clientii; Va asteptam cu placere pentru rezolvarea problemelor dvs.

 

CONTACT Adresa: Electromagnetica Business Park, nr.266-268, sector 5, Bucuresti Tel/fax: 0314259385 Mobil : 0745.150.894

E-mail: avocat@coltuc.ro

 

 

Lasă un comentariu