Grup infractional organizat-evaziune fiscala

Grup infractional organizat

evaziune fiscala

societati comerciale

Prezumtia de nevinovatie

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Ploiesti, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 15 persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest sens, procurorii DIICOT efectueaza un numar de 15 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Prahova -10, Giurgiu -1, Vrancea -2, Timis -1 si Tulcea -1, la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale.

Membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand un numar de 8 societati comerciale, pentru derularea, in mod ilegal, de activitati de comert cu produse energetice.

Astfel, ca mod de operare, invinuitii au infiintat in Bulgaria societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania.

In realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, tip „fantoma”, controlate de catre membrii gruparii.

Prejudiciul total cauzat prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat este de circa 4.000.000 de Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi conduse 20 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Lasă un comentariu