executat silit de banca-executat silit de Kruk „Banca recurge la executorul judecătoresc. Cererea de încuviinţare a executării silite în instanţă nu se face într-o procedură contradictorie, adică împrumutatul nici nu va fi citat. Cel mai probabil nici nu va şti că există împotriva lui o asemnea cerere, iar ulterior deja primeşte somaţie din partea executorului judecătoresc, după ce i s-au poprit conturile. Este firesc ca poprirea să nu fie notificată.
În principiu, executorul verifică dacă sunt bani în cont, ca să îi poată lua. Dacă nu aveţi bani în cont, se va proceda la vânzarea bunurilor mobile sau imobile.
Pentru a se proceda la executarea silită, trebuie neapărat să existe o declaraţie de scadenţă anticipată a creditului. Împrumutaţii trebuie să verifice atunci când se găsesc în faza de executare silită dacă au primit acea scrisoare. Dacă nu au primit-o e ceva în neregulă şi pot face contestaţie la executare.
Dacă ştiu că au întârziat cu plăţile, împrumutaţii pot urmări să vadă dacă s-a făcut o cerere de executare împotriva lor. Dacă nu urmăresc, clienţii află abia atunci când a fost demarată procedura de executare silită. Atunci clienţii nu mai au la îndemână foarte multe căi de a se apăra. O executare imobiliară poate dura două luni.
Intrebare: Daca am luat un credit neipotecar, fara garantii, si nu am sanse sa mai platesc rata….poate sa imi execute din lucruri daca eu locuiesc cu parintii? dar ei nu au nici o legatura cu rata mea!Raspuns: In general, chiar daca nu exista o garantie clar specificata in contractul de credit, precum o ipoteca sau gaj pe o masina, bancile sau IFN-urile impun garantarea imprumutului cu garantie persoanala.
Acest lucru inseamna ca in caz de nerambursare a imprumutului, se poate pune poprire pe venituri si pe conturi bancare sau se pot executa orice bunuri detinute de debitor.
De asemenea, in cazul in care exista un co-debitor sau un girant al creditului, aceleasi reguli sunt extinse si asupra acestora
Banca sau IFN-ul nu se va putea intrepta insa pentru recuperarea restantelor catre terte persoane, chiar daca acestea sunt rude de gradul I.
Atata vreme cat parintii dvs nu si-au asumat niciunul din aceste roluri nu pot fi executati silit, chiar daca locuiti impreuna.
Iar, daca dvs personal nu aveti nici venituri, nici bani in conturi bancare si nici bunuri ce pot fi valorificate, nu aveti cum sa fiti executata silit. Banca poate insa redeschide procedura de executare la intervale regulate de timp, in cazul in care obtineti venituri sau dobanditi bunuri, ce pot fi valorificate.
buna ziua.Va rog sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea speta.-Am contractat un credit neipotecar pt nevoi personale in mai 2008,la care am primit de la banca si un card de cumparaturi .Am platit ratele pana in noiembrie 2011,dupa care in martie 2015 am fost notificat de o firma de recuperari sa restitui intreaga suma plus cheltuieli de judecata,urmand sa fiu executat silit.Am discutat cu ei telefonic,mi s-au transmis doua conturi in care sa depun asa zise rate stabilite,si am trasmis pe un mail un angajament de plata redactat de mine,prin care ma angajez sa depun lunar doar in unul din acele conturi(al unui executor) una din sume,fapt ce l-am si facut.Nu am specificat pt ce imprumut achit, nici pt ce perioada de timp, nici ce sume datorez.Mai pot contesta executarea silita.Convorbirea cu ei ,firma de recuperari o poate folosi ca proba in instanta?
buna seara sotul meu a facut un credit de nevoi personale acum 3 ani in urma fara garantii fara giranti sau coplatitori am platit ratele pina in ianuarie anul trecut 2014 cind firma unde lucra la dat in somaj eu nu aveam venituri avind doi copii printre care unul mic de aproape 3 ani atunci din somajul de 600 lei duceam la banca lunar cite 100 ca nu puteam mai mult rata fiind de 705 deci eram constienti ca nu era suficient a incercat sotul sa obtina o prelungire a perioadei de rambursare a ratelor si ratele sa se micsoreze cei de la BCR au acordat o micsorare a ratei de la 705 la 505 ceea ce pe noi nu ne ajuta am continuat de asemeni sa depunem lunar suma de 100 lei pina cind ne-am trezit ca luna trecuta am tot fost sunati de firma KRUK ca fiind firma care are dosarul sotului de la banca si ca de acum trebuieste sa le platim lor datoria …….acum va rog spuneti ce trebuie facut pina luna trecuta inclusiv am depus bani la BCRE de luna aceasta cei de la banca au zis ca e inchis contul si ca nu mai pot plati sau pot depune bani in cont dar dosarul nu mai e la ei….nu am primit acasa nimic nici de la BCR si nici de la KRUC cei de la KRUK ne ameninta ca ne ia casa ca ne lasa in strada ca de ce am imprumutat bani daca nu platim ca se le platim banii ca numai dinastea…..de ce nu am fost anuntati ca banca da dosaru la firma de recuperari creante si de ce nu nea anuntat firma care a preluat creanta ca sa stim ce sa facem cu cine discutam unde si cum platim e normal sa se faca totul in nestirea noastra ce ni se poate intimpla si cum putem legal sa ne aparam
Buna seara!Am o intrebare la dvs.Puteti sa imi spuneti daca as putea sa dau in judecata Kruk?Pentru ca am ajuns din cauza lor in ultimul hal atat moral cat si financiar.
Multumesc anticipat pt rapsunsul dvs.
la revedere!
Orice bun aflat in proprietatea dvs se executa
Este credit de nevoi personale fara ipoteca
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca am mostenit un teren de la unchiul meu, si Kruk m-a dat in judecata, poate sa-mi ia terenul?
Buna ziua! Sotul meu a luat un credit cu adeverinta de salariu in 2008 pe care nu l-a mai platit din martie 2011, a fost ultima chitanta. Intre timp banca a dat creditul la kruk care in 2014, printr-un executor i-a blocat contul curent si i-a facut retinere de pe salariu de 1/3.Imediat dupa ce am primit instiintarea de la executor, noi am bagat divort cu acordul partilor, iar sotul mi-a cedat apartamentul mie, precum si cresterea celor doi copii minori cu o pensie alimentara de 1200 lei. Asteptam hotararea de divort.Intrebarea mea este, va rog frumos sa-mi spuneti ce risc eu referitor la apartament si la pensia alimentara, atata timp cat eu nu am semnat niciunde pe acel credit luat in 2008?Si daca pensia alimentara de 1200 lei care reprezinta mai mult de 1/3 din salariul lui poate fi contestata de executor sau de kruk pentru a-i vira si lor ceva din salariul lui net (in conditiile in care dupa 1200 lei pensia alimentara, nu mai ramane nimic pentru poprirea din salariu pana la 1/2 conform legii).
Vreau sa mentionez ca in actele pe care ni le-a trimis executorul era si o copie dupa o hotarare judecatoreasca care a trecut prin tribunal si care nu a ajuns niciodata comunicarea in posesia sotului meu, practic s-a facut ceva fara a i se aduce la cunostiinta sotului pentru a contesta in anulare hotararea care era fara cale de atac, ce-i drept.Se poate face ceva daca dovedim ca nu s-a luat la cunostiinta comunicarea de catre noi?
Noi vrem sa incercam sa facem adrese:
– catre tribunalul respectiv sa ne faca dovada primirii comunicarii,
– catre banca sa ni se de-a contractul de cesiune intre banca si kruk, precum si conditiile in care a fost predat creditul neachitat,
– catre kruk pentru modul de calcul al penalitatilor si dobanzilor,
si apoi sa incercam sa deschidem proces cu kruk sa vedem cat de corect s-a procedat.Mentionam ca nu s-a incheiat si nici semnat din partea sotului nici un angajament sau orice alta forma de acte cu firma kruk.
Avem vreo sansa de castig? Si daca exista in Romania vreo comunitate de avocati, ceva care se ocupa cu asa ceva.
Va multumesc frumos.
Buna! In anul 2009 am facut o descoperire de card( 6 salarii) pe care nu le-am mai platit intrucat mi-am dat demisia si m-am hotarat sa continui studiile.in 2014 am fost sunat de firma de recuperare Kruk care ma ameninta ca ma vor executa silit.Vreau sa stiu daca ei pot face asta, si daca da in ce conditii.totodata vreau sa inteleg de ce banca nu a facut acest lucru din moment ce eu incasez venituri din 2012.cum se calculeaza prescriptia ectinctiva in acest caz? mai putea banca sa vanda creditul acestei firme de recuperare dupa 5 ani?
Nr. unic (nr. format vechi) : 3947/299/2014
Data inregistrarii 03.02.2014
Data ultimei modificari: 19.03.2014
Sectie: .
Materie: Civil
Obiect: pretenţii
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Nume Calitate parte
STROE (GAJU) MARIA Reclamant
UNICREDIT TIRIAC BANK Pârât
http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000431359&id_inst=299
Buna ziu,
Sotul meu a incheiat cu banca RBS un contract „card de credit”, aceasta banca a fost preluata de Unicredit Tiriac. Ratele sunt platite la zi conform extrasului de cont, ultimul cardul de credit primit de la RBS are valabilitate pana in anul 2016, dar nu a mai fost activat.Saptamana trecta am primit de la Unicredit Tiriac” notificare” de a plati toata suma datorata.La banca functionara a spus ca s-a facut o selectie a clientilor si s-a procedat astfel cu cei care au probleme cu rambursarea creditelor( in aceasta situatie am fost si noi, dar am reurit sa ne redresam, am ramas inregistrati la biroul de credit) si i-a recomandat sotului sa faca o cerere pentru reesalonarea datoriei.
Ce ma sfatuiti in aceasta situatie.
Sa fac sesizare la banca , la ANPC, in instanta?
Va multumesc anticipat.
Maria Stroe